Mersin'deki Kuyumcu Soygunu Güvenlik Kamerasında

Mezitli ilçesindeki bir kuyumcudan yaptıkları hırsızlığın ardından kaçtıkları Şanlıurfa'da yakalanan 2 zanlı adliyeye sevk edildi Zanlıların, Suriyelinin işlettiği kuyumcuda yaptığı soygun güvenlik kameralarına yansıdı.

Mersin'deki Kuyumcu Soygunu Güvenlik Kamerasında
İçel'de 2 zanlının kuyumcudaki silahlı soygunu güvenlik kameralarına yansıdı.

Mezitli ilçesinde yaptıkları soygunun ardından kaçtıkları Şanlıurfa'da önceki gün yakalanan zanlılar H.D. ve R.A. İçel'e getirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulanan zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, soygunun, güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.

Görüntülerde, zanlıların uzun bir süre iş yeri çevresinde keşif yaptıkları belirlendi. Olay günü ise çalıntı bir plakanın takılı olduğu otomobille iş yerine gelen zanlıların maske takıp, silahla yaptıkları soygunun ardından kaçtıkları görüldü.

Öte yandan, zanlıların soygun anında güvenlik kamerasının kayıt almasını engellemek için iş yerinin elektrik şalterini indirmeye çalıştığı tespit edildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İçel'in Mezitli ilçesinde Suriyeliye ait kuyumcudan hırsızlık yaptıkları belirlenen zanlıların kentte saklandığı bilgisine ulaşmış, operasyonla H.D. ve R.A. yakalanmıştı.

Zanlıların evindeki aramada kuyumcudan çalındığı tespit edilen 1 kilo 250 gram altın ve 204 bin 670 lira ile bir altın tartım terazisi ele geçirilmişti.
Kaynak: AA