Dağ Çileği Dondurma Oldu

Ordu'da fındık bahçelerinde yetişen dağ çileği bir işletmeci tarafından dondurmayla buluşturuldu.

Dağ Çileği Dondurma Oldu
Kentte fındık çileği olarak da bilinen ve kırsaldaki vatandaşlar tarafından büyük zahmetlerle toplanan dağ çileği Ünyeli bir işletmeci tarafından dondurmayla birleştirildi.

Dağ çileğinin dondurmayla buluşturulmasıyla ortaya Karadeniz'e özgü yöresel bir tat çıkarken, kafeterya ve restoranlarda satışa sunulan dondurma yöre halkı tarafından da ilgi gördü.

Yaklaşık 12 saatlik bir zaman içerisinde dağ çileği dondurmayla buluşurken, dondurma karışımının içerisine ayrıca yöre insanlarından tedarik edilen süt ve salep de ilave ediliyor.

İşletme sahibi Yiğit Küçükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge halkının dağ çileğinden genelde reçel yaptığını belirterek, "Son yıllarda bizde bu çilekten dondurma üretmeye başladık. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız dağ çilekli dondurma büyük ilgi görüyor." dedi.

Dondurmada kullandıkları dağ çileğinin vatandaşlar tarafından toplanarak pazarda satıldığını, kendilerinin kilosu 100 liradan satılan çileği pazardan aldıklarını anlatan Küçükoğlu, "5-6 yıldır dağ çileğini dondurmada kullanıyoruz. Bu dondurma Ordu'da çok sevildi. Sıcak günlerde sıkça tüketilen ve oldukça da lezzeti olan dağ çilekli dondurmaya her geçen gün ilgi artıyor." şeklinde konuştu.

Küçükoğlu, diğer dondurmalara oranla pahalı olan dağ çilekli dondurmayı marka yapmak için de girişimlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Dondurma Ustası İsmet Malkoç'da, dağ çilekli dondurmanın yapılışının çok zahmetli ve emek istediğini anlattı.

Tadı yakalamak için özverili bir şekilde çalışıldığını kaydeden Malkoç, "Yaklaşık 12 saat boyunca dondurmayı hazır hale getirmek için uğraş veriyoruz. İlk olarak 12 saat boyunca bir kazanda kaynayan süte dağ çileği ve salep ilave ediyoruz. Sonra ortaya çıkan karışımı dövme makinesinde dövüyoruz. Dövülen dondurma derin dondurucu içerisinde bir müddet kaldıktan sonra satışa hazır hale getiriliyor." dedi.

Ünyeli vatandaşlardan Enes Bedirhan Aydın'da dağ çileğinden yapılan dondurmayı çok sevdiğini ve diğer dondurmalardan farklı bir lezzetinin olduğunu söyledi.

Öte yandan dağ çilekli dondurmanın külahı 5 liradan başlayan fiyatlardan satışa sunuluyor.

Kaynak: AA