Yığılca'daki Tabiat Parkının İsmi Değişti

Düzce'nin Yığılca ilçesinde bulunan Yılançatı Tabiat Parkı ismi, Geyiklibel Kanyonu Tabiat Parkı olarak değiştirildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Yığılca'da bulunan 196 hektar alana sahip Yılançatı Tabiat Parkı ismini değiştirdiği ve alanın 266 hektar olarak yeniden değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, doğal güzellikleriyle turistlerin dikkatini çeken ve Geyiklibel Kanyonu Tabiat Parkı olarak hizmet verecek olan bölge için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Düzce Şubesi'nin çalışmalara başladığı ifade edildi.

Bölgede yürüyüş yolları, seyir terasları, kır lokantası ve mescit gibi bir çok donatıyı içerisinde barındıracak projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sınırları genişletilen tabiat parkının mevcut uzun devreli gelişme planı, yıl sonuna kadar şube müdürlüğümüzce revize edilecektir. Ayrıca alanda çeşitli plan proje, çevre düzenlemesi yürüyüş yolları, tabela yapımı ve alan montajı, giriş kontrol üniteleri, çeşme üniteleri, çöp kutusu üniteleri, seyir terasları, kamelyalar ve konaklama ihtiyacını karşılamak üzere ahşap yapılar yapılması için 2019-2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak şekilde gerekli ödenekler şube müdürlüğümüzce genel müdürlüğümüzden talep edilmiştir."

Açıklamada, yeterli miktarda ödeneğin tahsis edilmesi halinde söz konusu alanda gelecek dönemde gerekli yatırımlara başlanacağı belirtildi.

Kaynak: AA