TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması 'Bayram Nedeniyle Babalarınızı Unutmayın'

Babalar Günü’nün Ramazan Bayramı’na denk gelmesi sebebiyle babalara hediye almayı unutmamak gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bizleri büyütüp yetiştiren ve ailemizin reisi olan babalarımızı Babalar Günü’nde sevindirmeliyiz. Babalarımıza alacağımız hediyeler hem onları mutlu eder hem de ekonomiyi canlandırır. Babalar Günü bu yıl bayramla birleştiği için harcamalar diğer özel günleri geçecek. Sadece kartla yapılacak harcamaların 2,5 milyar TL’yi aşması bekleniyor” dedi.

Evimizin direği olan babalarımızın Babalar Günü vesilesiyle sevindirilmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her yıl dünya genelinde Haziran ayının üçüncü pazar günü olarak kutlanan Babalar Günü bu yıl Ramazan Bayramı’nın son gününe denk geliyor. Öğrencilerin karne heyecanı, tatil telaşı, Arife Günü, Ramazan Bayramı ve Babalar Günü derken bu Haziran ayında perakende sektöründe büyük bir canlılık yaşanması bekleniyor. Babalara en çok gömlek, tişört, taraftar forması, takım elbise, küçük aksesuarlar, büro araç gereçleri, elektronik eşyalar ve hatıra temalı hediyeler alınıyor. Geçen yılki Babalar Günü’nde kartla yapılan harcamalar 1 milyar 600 bin lirayı bulmuştu. Bu yılki Babalar Günü’nde ise alışveriş fırtınası yaşanarak yapılacak kartlı ödemelerin 2,5 milyar TL’yi aşması bekleniyor” diye konuştu.

Tüm özel günler arasında babalara yapılan harcamaların en son sırada olduğuna dikkati çeken Palandöken, “Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi tüm özel günler arasında en az harcama Babalar Günü’nde yapılıyor. Özel günlerdeki kartlı harcamalarda anneler birinci sırada yer alıyor. Özellikle Mayıs’ta kredi kartıyla 10-12 milyon daha çok işlem yapılıp, 2-3 milyar TL daha fazla harcanıyor. Öte yandan Sevgililer Günü için yapılan harcamaların ortalama birim fiyatı 137 TL iken, anneler için bu rakam 127 TL, babalar için ise 122 TL civarında. Yani babalar hediye değerine göre en son sırada. Nasıl ki ebeveynler çocukları arasında ayrım yapamazsa biz de anne ve babalarımız arasında ayrım yapmamalı ve özel günlerde babalarımızı unutmamalıyız. Onlara alacağımız küçük bir hediye bile yüzlerini güldürmeye yeter” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA