'Seçimlerin, Kazakistan'da Sıkıntısız Düzenlenmesi İçin Önlemler Alıyoruz'

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık: 'Seçimlerin Kazakistan'daki temsilciliklerimizde sıkıntısız düzenlenebilmesi için gerekli teknik önlemleri alıyoruz' 'Halihazırda YSK'den temin edinilen rakamlara göre, Astana Büyükelçiliğimiz bünyesinde bin 641, Almatı Başkonsolosluğumuzda 2 bin 578 ve Aktau Başkonsolosluğumuzda da 348 seçmen bulunuyor'.

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin Kazakistan'daki temsilciliklerde sıkıntısız düzenlenmesi için gerekli teknik önlemleri aldıklarını belirtti.

Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'dan itibaren oy vermeye başladığını hatırlatarak yurt dışında kayıtlı seçmenlerin 7-19 Haziran arasında Türkiye'nin yurt dışı temsilciliklerinde kurulan sandıklarda veya 7-24 Haziran arasında gümrük kapılarında oy kullanabileceğini ifade etti.

Vatandaşların gümrük kapılarında TSİ 08.00-17.00 arasında oylarını verebileceğine dikkati çeken Uyanık, gümrük kapılarına ek olarak 60 ülke ve 123 temsilcilikte sandıkların kurulduğunu belirtti.

Büyükelçi Uyanık, güncel yurt dışı seçmen sayısının 3 milyon 49 bin 320 kişi olduğunu ifade ederek bunun içinde 4 bin 567 seçmenin de Kazakistan'da bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği veya Almatı ile Aktau Başkonsolosluklarından birinde 16-17 Haziran 2018'de yerel saatle 09.00-21.00 arasında oy kullanılabileceğini kaydeden Uyanık, "Halihazırda YSK'den temin edinilen rakamlara göre, Astana Büyükelçiliğimiz bünyesinde bin 641, Almatı Başkonsolosluğumuzda 2 bin 578 ve Aktau Başkonsolosluğumuzda da 348 seçmen bulunuyor." diye konuştu.

Uyanık, seçime ilişkin duyuruların elçiliğin sosyal medya hesabı ve sitesi vasıtasıyla düzenli olarak kamuoyuna duyurma çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Seçimlerin Kazakistan'daki temsilciliklerimizde sıkıntısız düzenlenebilmesi için gerekli teknik önlemleri alıyoruz." dedi.

Kaynak: AA