Sason'da Aile Destek Merkezi Kurulacak

Sason'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) açılacak.

Kaymakam Ökkeş Beyaz, yapımı devam eden ADEM binası inşaatında incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve kaymakamlık tarafından organize edilen ADEM'in bir an önce faaliyete geçmesi için gayret gösterdiklerini belirten Beyaz, çalışmalara hız verilmesini istedi.

Beyaz, "ADEM projesi ile ilçemizdeki kadınların kişisel gelişimlerini tamamlamaları ve mesleki yeterlilik kazanmaları amaçlanmaktadır. Bunların yanı sıra hobi amaçlı sanatsal beceri kazanmak isteyen hanımları da kapsayacak eğitimler ve kurslar verilmesi bu sayede öz güven sahibi bireyler olmaları sağlanacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda Aile Destek ve Eğitim Merkezinde el sanatlarına dayalı çeşitli alanlarda kurslar ve kişisel gelişim seminerleri verilecek, hanımlarımızın da aile ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri alanlarda mesleki eğitimler almaları sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA