Lüleburgaz'dan Kısa Kısa

Lüleburgaz Kaymakamlığınca şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Bir restoranda düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Kaya, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Belediye Başkanı Murat Gerenli, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Serdar Kayaoğlu ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu iftarın ardından bir konuşma yapan Kaymakam Kaya, ülkenin ve milletin, hakları asla ödenemeyecek olan şehitlere ve gazilere çok şey borçlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin şehit ve gaziler sayesinde sağlandığını belirten Kaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehit aileleri ile gazilerin daima yanlarında olacaklarını ifade etti.

Kaya, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlere rahmet, gaziler ve ailelerine de sağlıklı yaşam temennisinde bulundu.

- Mezarlık ziyaretleri için ücretsiz ulaşım

Vatandaşlar, Kent İçi Yolcu Erişimi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifince mezarlığa ücretsiz taşınacak.

Kooperatif Başkanı Turgay Çekirdekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların bayram sabahı şehir içi minibüslerle mezarlığa ücretsiz taşınacağını söyledi.

Lüleburgaz Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Çekirdekçi, alınan karar gereği vatandaşları mezarlığa ücretiz götürerek, kabir ziyaretlerini yapmalarını sağlayacaklarını, aynı güzergahtan da geri döneceklerini dile getirdi.

6 araçla hizmet vereceklerini kaydeden Çekirdekçi, "Bayram sabahı 3 aracımız Sokollu Camisi önünde, 3 aracımız da Kurtuluş Camisi önünde hazır olacak. Bayram namazı çıkışında dileyen vatandaşlarımız minibüslerle ücretsiz olarak Yeni Mezarlık'a taşınacak. Bu seferler sabah namaz çıkışına özel olacak. Giden vatandaşlarımızın geri dönüşleri için de servislerimiz bekleyecek." diye konuştu.

- Belediye Başkanı Gerenli'ye ziyaret

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'ye ziyaretler sürüyor.

Gerenli, MHP Evrensekiz Belde Başkanı Birol Özbay ve belde gençlerini makamında kabul etti.

Özbay, ziyarete yaptığı konuşmada, Gerenli'nin beldelerine büyük hizmetleri olduğunu söyledi.

Sağlık ocağında 4 yıl hizmet ettiğini belirten Özbay, sadece doktorluk değil, spor alanında da gençlere çok faydalı olduğunu aktardı.

Başkan Gerenli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, elinden geldiğince güzel şeyler yapmaya çalıştığını kaydetti.

Kaynak: AA