Kütahya'da 500 Kişi 6 Ay Süreyle İstihdam Edilecek

Kütahya’da, il özel idaresi ve kentteki belediyeler bünyesinde “Toplum Yararına Programı” kapsamında toplam 500 kişinin 6 ay süre ile istihdam edileceğini bildirdi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kamil Uçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle istihdamında zorluk çekilen kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işsizlerin toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla istihdam edilerek geçici gelir desteğinin sağlanacağını söyledi.

Programa başvurmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar ve program detayı hakkında da bilgiler veren Uçan, şunları kaydetti:

Programa müracaatta bulunmak isteyen iş arayanların kuruma kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli, malul aylığı almamaları ve açık öğretim öğrencileri hariç öğrenci olmamaları gerekiyor. 6 Temmuz ile 31 Aralık tarihleri arasında uygulanacak olan programlar sayesinde 500 işsiz daha geçici süreli iş imkanına kavuşacaktır.

Bu kapsamda başvurular 18 Haziranda başlayacak olup 22 Haziranda sona erecektir. Programlar çevre temizliği, park düzenlemesi, kamusal alt yapının yenilenmesi faaliyetlerini kapsamakta olup, programa ait giderler katılımcıların SGK primleri ve maaşları İŞKUR tarafından finanse edilecektir."

Kaynak: AA