Huzurlu Bayram Alışverişi İçin Kesintisiz Denetim

“Halkın sağlığını her şeyden önce gelir” diyen Keçiören Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi, başta şeker ve çikolata olmak üzere gıda ürünlerine yönelik denetimleri sıklaştırdı.

Keçiören Belediyesince bağlı Zabıta Müdürlüğünce oluşturulan ekipler Keçiören genelindeki ekmek fırınları, simit fırınları, yufka-kadayıf imalathaneleri, unlu mamüller üretim yerleri, pastaneler, lokantalar, pide-kebap salonları, süpermarketler gibi gıda üretim ve satışı yapılan işyerlerindeki denetim çalışmalarına ağırlık verdi. Gerçekleştirilen denetimlerde, genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, çalışan personelin kıyafetleri, fiyat etiketleri ve işyeri önlerindeki işgaller kontrol edilerek, işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilirken, tespit edilen eksiklerin giderilmesi, yayaların geliş geçişlerinin güçleştirilmemesi için de uyarılarda bulunuluyor. Yapılan uyarılara rağmen, yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak faaliyet gösteren, halk sağlığını hiçe sayarak önemsemeyen, hijyenik koşulları taşımayan işyerleri ile, müsaade edilen alanların dışına mal teşhir etmek amacıyla çıkıntı yaparak genel düzen ve intizamı bozan, yayaların geliş geçişlerini engelleyen işyerlerine gerekli idari yaptırımlar uygulanarak Belediye Encümeni’ne sevk ediliyor.

Vatandaşların bayramda, huzur ve güven içerisinde alışveriş yapabilmeleri ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için zabıta denetim ekipleri oluşturduklarını ve denetimlerin 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Amacımız Keçiörenlilerin sağlığını korumak ve gözetmek Halk sağlığı her şeyden önce gelir. Keçiören Belediyesi olarak yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkileri kullanarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Denetimlerimiz Ramazan Bayramı öncesinde, bayramda ve sonrasında aksatılmadan bir program dahilinde kesintisiz sürecek” dedi.

Kaynak: İHA