HADO Projesinin İlk Gemisi Yunanistan'dan Yola Çıktı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Projesi'nin ilk gemisi Yunanistan'ın Kos Adası'ndan Türk Loydu tam yol deneme seferi, mekanik ve elektronik motor testleri için yola çıktığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada yarın İskenderun Limanı'na ulaşması beklenen geminin daha sonra Türk Loydu Class işlemleri ve Türk bayrağına geçiş işlemlerinin gerçekleşme çalışmaları sonrasında kiralama yoluyla HADO'nun ilk yüksek hızlı gemisi olacağı belirtildi.

Geminin HADO'nun filosuna katıldıktan sonra öncelikle İçel, Beyrut ve Kıbrıs seferleriyle Doğu Akdeniz'de hizmet vereceği kaydedildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada geminin maksimum 40 knot ile Türkiye'nin ilk uluslararası yüksek hızlı gemisi olacağını belirtti.

Açıklamasında geminin 273+30 yolcu kapasiteli, üç katlı çok özel tasarıma sahip olduğunu ifade eden Savaş, şöyle devam etti:

"Üzerinde titizlikle durduğumuz bu proje Türkiye'nin en önemli deniz yoluyla ulaşım projelerinden birisi. Teknik olarak uygunluğunun ardından geminin tam yüklü yüksek hızlı deneme seferi raporları, elektronik ve mekanik bakım raporların onaylanması neticesinde başlayacak olan hukuki ve teknik işlemlerin resmi olarak tamamlanmasının ardından geminin kiralanması sürecine geçeceğiz. Raporlar ve hukuki süreç tamamlandıktan sonra her şey yolunda giderse bu yüksek hızlı katamaranımız, HADO filosunun ilk gemisi olacak. Bayrak işlemlerinin ardından sadece Hatay'ın değil İçel, Beyrut ve Kıbrıs’ın da merakla beklediği HADO markası, Hatay, Beyrut, Kıbrıs ve İçel deniz lokasyonunda konforlu, yüksek hızlı ve yüksek kaliteyle hizmet verecek."

Kaynak: AA