Biga Devlet Hastanesi Açıldı

Yapımı tamamlanan yeni Biga Devlet Hastanesi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmada, Bigalılar için çok kıymetli bir eserin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Biga'nın nüfus ve tarih olarak önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Bülent Turan, "Çanakkale'mizin adeta motor gücü sanayide tarımda tüm hizmetlerde çok özel bir bölgemiz. Biga ulaşım aksı olarak da özel bir bölge. O yüzden burada yapılan tüm çalışmaların hassas takibi bizim için elzem. Biga'mıza sadece bu sene üç tane ilkokulu, fen lisesi, imam hatip lisesi gibi çok özel bir eğitim hamlesi oldu. İstiyoruz ki önce insan dediğimizde eğitim ve sağlık olarak değerlendirilsin çünkü ülkelerin gelişmişlikleri değerlendirilirken sağlık ve eğitim bütçesi özel değerlendirilir. Ülke insanına daha çok kıymet veriliyor sorusunun en somut karşılığı sağlık ve eğitim bütçesinin çokluğudur. Son dönemde Çanakkale'miz eğitim yanında sağlıkla ilgilide çok özel gündeme gelmeye başladı. Çanakkalemizin ve Bigamızın sağlık alanında çok büyük yatırım yaptığını artık bir çok ünitenin bölgemizde olduğunu ifade etmek isterim." dedi.

Turan, Bigalılar için önemli bir müjdeyi de açılış vesilesiyle paylaşmak istediğini belirterek şöyle devam etti:

"Bayramın ilk günü teşkilatımızla, tüm Bigalılarla bayramlaşmaya geleceğiz. Eski hastanemizin ne olacağı sorusu hep soruluyor bize, burayı yıkıyoruz tertemiz bir alan açılacak 22 üniteli 10 milyondan fazla bedeli olan ağız diş sağlığı merkezimizi inşallah Biga'ya kazandıracağız. Çanakkale'nin neyi varsa Biga'da da olacak."

Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı İsmail Işık, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Biga Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Mehmet Akif Zaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA