Antalya'nın En Güzel Bahçe Ve Balkonları

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. En Güzel Bahçe, Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla düzenlenen, "3. En Güzel Bahçe, Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması" sonuçlandı.

Antalya'nın en güzel bahçe ve balkonlarının seçildiği ödüllü yarışmaya 104 katılımcı başvurdu. En güzel balkon, konut bahçesi, apartman bahçesi, site bahçesi, iş yeri bahçesi ve hobi bahçesi olmak üzere toplam 6 kategoride düzenlenen yarışma için konusunda uzman jüri üyeleri, katılımcı evleri tek tek dolaşarak çiçek çeşitliliği, kullanılan saksı ve süs eşyaları, çevre düzeni, mizanpaj gibi kriterlere göre puanlama yaptı ve sonuçları belirledi.

Toplam 42 bin lira ödüllü yarışmada, Ayten Çakmak "balkon", Yasemin Soyseçkin "Apartman bahçesi", Osman Ciğerim "Site bahçesi", Muzaffer Koçak "İş yeri bahçesi, Barış Ergül "Konut bahçesi" ve Yasemin Karadeniz "Hobi bahçesi" kategorilerinde birinciliği elde etti.

Yarışmanın ödül töreni 21 Haziran 2018 tarihinde Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilecek. Her kategoride biriciler 4 bin lira, ikinciler 2 bin lira, üçüncüler de biner lira para ödülü ile ödüllendirilecek.

Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan En Güzel Bahçe,Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması kazananları şöyle oldu:

- Apartman bahçesi

Yasemin Soyseçkin

Bünyamin Safa Yazgan

Yusuf Demir

- Site bahçesi

Osman Ciğerim (Özpınarlar Casa Diva Sitesi)

Mehmet Tongal ( Gloria Loft Evleri )

Sedat Özalp (Legno Park Sitesi)

- Konut bahçesi

Barış Ergül

Erkan Yallıoğlu

Asiye Çayır Uçkan

- İş yeri bahçesi

Muzaffer Koçak

Hüseyin Küçükcoşkun

Gülşen Doğan

- Balkon

Ayten Çakmak

Mehtap Özkavak

Dilek Sönmez

- Hobi bahçesi

Yasemin Karadeniz

Ferhat Arzuman

Hasan Çetinkaya

Kaynak: AA