TİKA'dan Mısır'daki Yemenli Sığınmacılara Ramazan Yardımı

TİKA Kahire Program Koordinasyon Ofisi Mısır'da yaşayan Yemenli sığınmacılara gıda paketi dağıttı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kahire Program Koordinasyon Ofisi, Mısır’da yaşayan Yemenli sığınmacılar için ramazan yardımı dağıttı.

AA muhabirine konuşan TİKA Kahire Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Mısır’da bulunan Yemenli sığınmacılara binden fazla gıda paketi dağıttıklarını söyledi.

Mısır’daki ramazan faaliyetleri çerçevesinde 2 binden fazla kişiye iftar yemeği verdiklerini anlatan Bozgöz, Yemenliler başta olmak üzere Mısır’da yaşayan sığınmacılara ve diğer Müslüman yabancılara da ramazan ayında ulaşarak yardım ettiklerini ifade etti.

Dul, yetim, kimsesiz ve engellilerden oluşan 2 binden fazla kişiye ramazan kolisi dağıttıklarını söyleyen TİKA Koordinatörü Bozgöz, şunları kaydetti:

“Bu yıl ramazan ayını Mısırlı kardeşlerimizle ibadet, iftar ve birlikte sahur yapmanın heyecanını yaşadık. Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi Mısır’da da mübarek ramazan ayı ayrı bir heyecan ve coşku içinde idrak edilmektedir. Biz de TİKA olarak, bu sevinç ve coşkuya ortak olalım istedik."

Öğrencilere yönelik yardım faaliyetlerinde de bulunan TİKA Kahire ofisi, bu ayın ortasında El-Ezher Üniversitesi'nde eğitim gören farklı ülkelerden 200 öğrenciye iftar yemeği vermişti.
Kaynak: AA