TES Global'in Değerlendirdiği Genç Üniversiteler Sıralaması 2018 Sonuçları Açıklandı

İngiliz sıralama kuruluşu TES Global’in 2012 yılından beri hazırlamakta olduğu ve 50 yaş altındaki üniversiteleri değerlendirmeye aldığı Genç Üniversiteler Sıralaması 2018 sonuçları açıklandı.

İngiliz sıralama kuruluşu TES Global’in 2012 yılından beri hazırlamakta olduğu ve 50 yaş altındaki üniversiteleri değerlendirmeye aldığı Genç Üniversiteler Sıralaması 2018 sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz yıl 200 üniversitenin yer aldığı sıralamada bu yıl 250 üniversite yer aldı. Geçen yıl Türkiye’den 5 üniversite yer alırken, bu yıl sıralamada 10 üniversite kendisine yer buldu. Gebze Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, TOBB ETÜ bu yıl ilk defa sıralamada yer alırken, geçtiğimiz yıl bu sıralamada ilk defa yer alan Hacettepe Üniversitesi bu yıl sıralamada kendisine yer bulamadı.

Atılım Üniversitesinin, geçtiğimiz yıl ilk defa yer aldığı bu sıralamada 98. sırada yer alırken bu yıl 151-200 sıraya gerilediği ancak vakıf üniversiteleri içinde 4. sıradaki yerini koruduğu kaydedildi.
Kaynak: İHA