Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik ilçesinde iftar programı düzenlendi.

Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ağcakaya Mahallesi'nde düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlarla sohbet eden Özbalcı, "Rabbim tutmuş olduğumuz oruçları kabul etsin. Ramazan ayının sonuna doğru yaklaştık ve önümüzdeki günlerde hep beraber inşallah sağlık, sıhhat içerisinde Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Şimdiden bayramınız mübarek olsun." dedi.

İftara AK Parti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican ile vatandaşlar katıldı.

- Onay'dan okuma yazma kursuna ziyaret

Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Kavak Halk Eğitim Merkezince açılan kurslara devam edenleri ziyaret etti.

Onay, Yukarı Çirişli Mahallesi'nde açılan okuma yazma kursuna geldi.

Kurs eğitmeni Sümeyya Aytaç ve kursiyerlerle sohbet eden Onay, kursiyerlere yazı alıştırması yaptırdı.

Onay, okuma yazma bilmenin önemine değinerek, kursların herkes okur yazar yapılana kadar devam edeceğini söyledi.

- Ambar zararlılarına karşı uyarı

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, hasat zamanının yaklaşması nedeniyle çiftçileri ambar zararlılarına karşı uyardı.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni ürün ambara konulmadan önce iyice kurutulması, ambarda eskiden kalan ürün varsa bunun da karıştırılması gerektiğini söyledi.

Halk arasında güve alarak da bilinen ambar zararlısı böceklerin, bulundukları besin ortamından beslenerek ürün kaybına neden olduğuna dikkati çeken Aslankaya, bunun da çiftçinin ekonomik kaybına neden olacağını vurguladı.

Ambar zararlılarının ürüne değişik yollardan bulaşabileceğine işaret eden Aslankaya, şunları kaydetti:

"Kimi zaman ambarda böcek vardır. Ürüne burada bulaşır. Kimi zaman ürüne tarlada bulaşır ve ambarda zararını sürdürür. Bu nedenle hububatın ambarlanmasındaki temel ilke, temiz ambara temiz ürün konulması ve ürünün ambarlama süresince bulaşmalardan korunması olmalıdır. Bu amaçla ürün ambara girmeden önce ve girdikten sonra koruyucu ve ilaçlı önlemlerin alınması gereklidir. Çiftçilerimiz bu konuda tarım kuruluşlarından ya da serbest çalışan ziraat mühendislerinden yardım alabilir."

- Havza'da ramazan etkinlikleri

Havza Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında çocuklar için "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu sahnelendi.

Kevser Camisi önünde sahnelen Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, çocuklardan ilgi gördü.

Belediye Başkanı Murat İkiz, burada yaptığı konuşmada, çocukların ramazan gelenek ve göreneklerini yaşayarak öğrenmeleri için gayret gösterdiklerini belirterek, "İstedik ki çocuklarımıza güzel bir karne hediyesi verelim. İnşallah çocuklarımızın hoşuna gitmiştir. Sizlere iyi tatiller diliyorum." dedi.

İkiz, ramazan ayının da sonuna gelindiğini belirterek, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Program sonunda çeşitli yarışmalar düzenlendi, çocuklara çikolata dağıtıldı.

Kaynak: AA