Orman Ve Su İşleri Bakanlığından Bolvadin Ve Çay İlçelerine Yeni Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve diğer kurumlar tarafından inşa edilecek olan ve tamamlanan 11 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Bakan Eroğlu, 13 Haziran Çarşamba günü Bolvadin ve Çay ilçelerinde düzenlenecek merasimlerde 80 milyon TL yatırım maliyetli 11 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Eroğlu, 13 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’de Bolvadin Çarşı Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmaları ile Adalet Bakanlığınca inşa edilen Bolvadin Adalet Sarayının temelini atacak. Eroğlu, aynı merasimde Alkaloid Fabrikası Su Arıtma Tesisi, Öğrenci Yurdu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ile Özburun yol ve kaldırım inşaatı işlerinin açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 6 adet tesis 63 milyon TL’ye mal edilecek. Bolvadin’den sonra Çay’a geçecek olan Eroğlu, saat 19.15’te Çağlayan Parkında düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek 2 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarının temelini atacak. Bakan Eroğlu ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarınca inşa edilecek Eskişehir-Konya Hattında 8 adet sayding işinin temelini atacak, yine aynı merasimde Çay Çok Programlı Lisesinin açılışını gerçekleştirecek. Bu tesisler için de 17 milyon TL harcama yapılacak.

Eroğlu, Çay’da düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar’da düzenlenecek iki merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 20 aileye gelir getirici tür, 9 aileye ORKÖY sertifikası ve 2 köye de çok maksatlı yangın söndürme tankeri verecek. Ayrıca, Eroğlu 9 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 2 köy taşkın zararlarından korunacak. Eber regülatörünün rüsubat ile dolması önlenecek. Çay ilçesine eğitim tesisi; Bolvadin’e eğitim, emniyet ve alt yapı tesisleri kazandırılacak. Ayrıca ormanlık alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.
Kaynak: İHA