Malezya, Kuzey Kore Büyükelçiliğini Tekrar Açacak

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’de tekrar büyükelçilik açacaklarını bildirdi.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Japonya gezisi sırasında Japon basınına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Singapur’daki zirvesine değinerek, Kuzey Kore’nin zirvedeki samimiyetine kuşkuyla yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. Kuzey Kore ile Malezya arasındaki ilişkilerin yeniden kurulabileceğine işaret eden Mahathir, "Malezya, Pyongyang’daki büyükelçiliğini tekrar açacak. Kuzey Kore ile ticari ilişki de kurmalıyız" ifadelerini kullandı.

Mahathir, Kuzey Kore’nin de, ABD gibi çıkarlarının korunmasını sağlama hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan vazgeçmesi halinde bölgede daha az gerginlik olacağını söyleyerek, Kuzey Kore’nin sadece savaş için para harcamaması gerektiğini söyledi.



Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un üvey kardeşi Kim Jong-nam’ın 2017’de Malezya’da öldürülmesinin ardından iki ülke arasında gerilim tırmanmış ve Malezya, Kuzey Kore’deki büyükelçisini geri çağırmıştı.
Kaynak: İHA