Kaman'da 'Çaya Geliyoruz' Projesi

Kaman Gençlik Merkezinde görevli gençler, "Çaya Geliyoruz" projesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin evlerine konuk oldu.

Gençlik Merkezi Gençlik lideri Rıza Ekici ve gönüllü gençler, ailesinden ayrı ilçede üniversite eğitimi alan Yusuf Yorulmaz, Kazım Savran, Ali Çam, Kadir Can Kara ve Okan Polat'ın kaldığı öğrenci evini ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet eden ve Gençlik Merkezinin faaliyetlerini anlatan Ekici, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere yönelik birçok projesi olduğunu ve bunlar sayesinde gençlerin bir araya gelerek Türk kültürünün önemli bir parçası olan misafirlik geleneğinin yaşatılmaya çalışıldığını söyledi.

Ekici, "Bu tür projeler sayesinde gençlerimize Gençlik Merkezinde yaptığımız etkinlik ve çalışmaları da anlatma fırsatı buluyoruz. Bu gençlerimiz, daha sonra Gençlik Merkezimize gelerek bizlerle birlikte hareket ediyor ve birçok konuya öncülük ediyorlar." diye konuştu.

Böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu dile getiren öğrenciler de Gençlik Merkezi personel ve öğrencilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA