Jirki Aşiretinden Teröre Tepki, Huzura Destek

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Jirki aşireti temsilcilerinden Cemil Öter, yaşamı hedef alan saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirerek, sağlanan huzur ortamının devam etmesini diledi Cemil Öter: 'Bölge insanı terör örgütünden çok nefret etti. HDP siyasi parti olarak değil Kandil'in emri altında çalıştı. Varsa bir sorun silahla değil, kalemle, siyasetle çözülür, bunun yeri de Meclistir, dağlar değil. Silahla siyaset olmaz' 'Güvenlik güçlerinin sağladığı huzur iklimi sayesinde kendimize güvenimiz geldi. Türkiye'yi ayakta tutacak tek kişi Erdoğan'dır. Dış ülkeler kimin aleyhinde çalışıyorsa bilin ki o doğru yoldadır'

EKREM PAYAN - Şırnak'ta Jirki aşiretinin önde gelen isimlerinden Cemil Öter, teröre tepki göstererek, huzura destek mesajı verdi.

Beytüşşebap ilçesindeki Jirki aşireti temsilcilerinden Cemil Öter, yaşamı hedef alan saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla bölgede sağlanan huzur ortamının devam etmesini dileyen Öter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce mensubu bulunan aşiret olarak terör örgütünün saldırılarında bugüne kadar 76 şehit verdiklerini söyledi.

Beytüşşebap ilçesinde terör saldırıları nedeniyle birçok köy, mezra ve mahallenin boşaltıldığını dile getiren Öter, bölgenin huzurunu bozan PKK'nın Kürtleri temsil etmediğini vurguladı.

- PKK'nın katliamları

Öter, saldırılar nedeniyle aşiret mensuplarının Şırnak'ın yanı sıra Hakkari ve Van'a da dağılmak zorunda kaldığını belirterek, "Terör örgütü PKK tarafından devlete yakın olduğumuz için sürekli bize karşı saldırı yapıldı. Terörden önce köyümüzde yaklaşık 5 bin küçükbaş hayvan vardı, şimdi ise 200-300 tane keçi var, koyun zaten hiç kalmadı. Bu da terörün bölgedeki olumsuzluğunu yansıtıyor." dedi.

Terörün acımasız katliamlarına tanıklık ettiklerini aktaran Öter, PKK'lı teröristlerin hayvanları dahi öldürmesinin insanlık dışı davranışlarının kanıtı olduğunu kaydetti.

Öter, terör örgütü PKK'da güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla ciddi bir kırılma meydana geldiğine işaret ederek, sağlanan huzur ortamının devam etmesi gerektiğine dikkati çekti.

- "Bölge insanı terör örgütünden çok nefret etti"

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde kalıcı barışın sağlanması için sadece Kürtlerin değil Türk, Laz, Çerkez her kesimin verdiği oylarla HDP'nin barajı geçerek 80 milletvekili çıkardığını hatırlatan Öter, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölge insanı terör örgütünden çok nefret etti. HDP siyasi parti olarak değil Kandil'in emri altında çalıştı. Siz niye siyasi parti olarak çalışmadınız? Varsa bir sorun silahla değil, kalemle, siyasetle çözülür, bunun yeri de Meclistir, dağlar değil. Silahla siyaset olmaz. Güvenlik güçlerinin sağladığı huzur iklimi sayesinde kendimize güvenimiz geldi, geleceğe umutla baktık."

- "Teröristler köprüleri yıktılar, caddelere bombalar döşediler"

Beytüşşebap ile köyler arasında 24 kilometrelik yolda daha önce konvoysuz seyahat edemediklerini anlatan Öter, "Teröristler köprüleri yıktılar, caddelere bombalar döşediler. Köprü kimin için var, vatandaş için. Devletin köprüye ihtiyacı yok. Onlar helikopterle havadan gelip giderler. Ama senin onlar için mücadele ettiğini söylediğin insanların köprüye ihtiyacı var ve sen onu yıkıyorsun. Bu durumda ben sana nasıl güveneyim?" diye konuştu.

- "Türkiye'yi ayakta tutacak tek kişi Erdoğan'dır"

Öter, terör örgütü PKK'nın okulları yaktığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Niye? Çocuklar okumasın, cahil kalsınlar, onlar gibi dağa gitsinler diye. Eğer HDP kendisini bir siyasi parti olarak değerlendiriyorsa başka yerlerin denetimi altında çalışmasın siyasetini yapsın. Yeterince zarar gördük. Hendekte, çukurda, yol kesmede, faili meçhullerde görmediğimiz zarar kalmadı. Artık ders alınması gerekiyor. Güvenlik güçlerinin sağladığı huzur iklimi sayesinde kendimize güvenimiz geldi. Türkiye'yi ayakta tutacak tek kişi Erdoğan'dır. Dış ülkeler kimin aleyhinde çalışıyorsa bilin ki o doğru yoldadır. Dış güçler Türkiye'nin gelişmesini, yükselmesini istemiyor, hep fakir kalmasını, başkalarının denetimi altında olmasını istiyorlar. Bunları önlemek, ülkemizi dış devletlere karşı korumak için AK Parti ve Sayın Erdoğan'a destek vermemiz gerekiyor"

AK Parti hükümetlerinden önce Kürtlerin, "Kürt'üm" demeye korktuğunu belirten Öter, başta eğitim olmak üzere, ekonomi, ulaşım, sağlık alanlarında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmayan hizmetlerin, yeniliklerin bu hükümet döneminde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Terör örgütü PKK'nın bölgenin huzurunu bozduğunu ve Kürtleri temsil etmediğine işaret eden Öter, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin önemine değindi.

Öter, seçimlerin ülkenin bekası için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, ülkenin bekası ve huzurun devamı için AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA