Hatay'da Asfalt İşçilerinin Zorlu Ramazan Mesaisi

Hatay'da asfaltlama işinde çalışan işçiler, ramazan dolayısıyla oruçlu olmalarına rağmen hem işlerini hem ibadetlerini yerine getiriyor.

Hassa ilçesinde, Hassa-Gaziantep kara yolundaki yol yapım çalışmasında çalışan asfalt işçileri, yüksek sıcaklıklara rağmen bir yandan ekmek mücadelesi verirken bir yandan da ramazan ayının gelmesiyle de dini vazifelerini yerine getiriyorlar.

Sıcak havaya rağmen işlerini aksatmadan yapan işçiler, bir yandan hava bir yandan da sıcaklık sebebiyle adeta kaynayan asfaltın sıcaklığıyla mücadele ederek, ailelerinin rızkı için alın teri döküyorlar.

Kamyonlarla bölgeye taşınan asfalt, iki operatörün kullandığı iş makinesi yardımıyla yola uygulanırken makinelerin yetersiz kaldığı yerlerde ise asfalt üzerinde çalışmak durumunda kalan işçiler, oruçlu olmalarına rağmen 12 saat boyunca yakıcı güneşin yanı sıra asfaltın sıcaklığıyla da zor anlar yaşıyor.

İşçilerden 48 yaşındaki 7 çocuk babası Yakup Kömbe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak havaya rağmen çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

Asfalt işçiliğini 28 yıldır yaptığını ifade eden Kömbe, "Görüyorsunuz hava şartları çok sıcak. Oruç da tutuyoruz. Oruç tuttuğumuz için çok zorlanıyoruz. Çalışmaya mecburuz. Çünkü 7 çocuğum var. Bunların altısı okuyor. Asfaltın kendi sıcaklığı yaklaşık 150-160 derece. Bu şartlarda çalışmak gerçekten çok zor. Bizleri çok zorluyor." diye konuştu.

Gaziantep'ten çalışmak için Hassa ilçesine gelen işçilerden 53 yaşındaki Bekir Bişkin ise, çocuklarına bakabilmek için zor şartlarda çalışmak zorunda olduğunu aktardı.

Bişkin, uzun yıllardır asfalt işinde çalıştığını belirterek yakıcı güneşin yanı sıra asfaltın sıcaklığıyla da mücadele ettiklerini kaydetti.

İşçilerden evli ve 4 çocuk babası Musa Can da, oruçlu olmalarına rağmen kavurucu güneşin altında 12 saat boyunca çalıştıklarını ifade etti.

Ekmek parası için birçok zorluğa göğüs gerdiklerini aktaran Can, yaptıkları işin çok ciddi ve zor bir iş olduğunu, görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kaynak: AA