Giresun'a Yapılan Sağlık Yatırımları

AK Parti Giresun Milletvekili ve milletvekili adayı Cemal Öztürk, AK Parti iktidarı döneminde Giresun'a sağlık alanında 636 milyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkta önemli değişim ve dönüşümlere imza atıldığını, bundan Giresun'un da gerekli payını aldığını belirtti.

AK Parti döneminde Giresun'a birinci sınıf sağlık hizmeti geldiğinin altını çizen Öztürk açıklamasında, "Giresun'a 636 milyon lira sağlık yatırımı yaptık ve birinci sınıf sağlık hizmeti getirdik. Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısını 412'ye çıkardık. Bu sayede muayene sayısını 4,2 milyona ulaştırdık. Giresun'da 112 Acil istasyon sayısını ikiden 25'e, 112 Acil ambulans sayısını dörtten 51'e çıkardık. Hastanelerimizi 5 yıldızlı otel konforuyla buluşturduk." dedi.

Sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının 2017 yılı itibariyle 71,7 seviyesine ulaştığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Hasta odalarımızı nitelikli, yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz. Yatağa bağımlı hastaların hastanede yapılması zorunlu olmayan tedavilerine yönelik evlerinde bakım hizmeti sunuyoruz. Böylece hastalarımızın ev ortamından ayrılmadan sağlık hizmetine kavuşmasını sağladık."

Öztürk ayrıca kentte, 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımının devam ettiğini belirterek, önümüzdeki yıl hizmete girmesini beklediklerini de kaydetti.

Kaynak: AA