'Denizli Hayvancılığın Merkezi Olacak'

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli'de son 15 yılda hayvancılık desteklerinin 51 kat arttığını belirterek, Denizli'nin hayvancılığın merkezi olacağını söyledi.

Milletvekili Tin, Çivril ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti, daha sonra Işıklı, Yeniköy, Beydilli, Yuvaköy, Düzbel, İshaklı, Çandır, Süngüllü, Yamanlar ve Gümüşsu mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Denizli'ye verilen tarımsal destek ödemelerinin 15 yılda 7,2 kat artırıldığını ifade eden Şahin Tin, şöyle dedi:

"Çiftçimize 1,6 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldı. Milli kaynaklarla milli üretim ideali çerçevesinde havza bazlı üretime dayalı destekleme modeline geçtik. Denizli'mizde 941 tarım havzasını belirledik. Her havzada en uygun ve en iyi yetişen ürünleri belirledik. Stratejik ve arz açığı olan 21 ürünü havza bazında destekliyoruz. Buğday ve yem bitkilerini ise her havzada destekliyoruz."

Denizli'de hayvancılığın gelişmesi ve büyümesi için desteklerin artırıldığını dile getiren Tin, “Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte kadar birçok alan, hayvancılıkta destekleme kapsamına alındı. Son 15 yılda Denizli'de hayvancılık desteğini 51 kat artırdık. Bu dönemde Denizli'ye toplam 714,6 milyon lira hayvancılık desteği verdik. Denizli hayvancılığın merkezi olacak. Yeni dönemde desteklerimiz daha da artacak." dedi.

Kaynak: AA