Bergamalı Gençler 'Özel Dostluk' Kurdular

Bergama ilçesinde, 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde pilot olarak uygulamaya konulan Best Buddies (en iyi arkadaşım) Projesi ile okul öğrencileri, eşleştikleri özel eğitime ihtiyaç duyan yaşıtlarıyla çok özel dostluklar kurup bir yıl boyunca birlikte vakit geçirdi.

Toplumda engelliler ve sosyal dezavantajlı gruplara yönelik çalışma yapmak üzere 1989 yılında ABD'de başlatılan, sonrasında uluslararası bir sivil toplum girişimine dönüşerek 2011 yılından bu yana Türkiye'de de faaliyetler gerçekleştiren Best Buddies insiyatifinin Bergama ilçesinde pilot olarak uygulamaya koyduğu aynı adlı proje sona erdi.

Best Buddies Türkiye'nin girişimiyle "Elim Sende" sloganıyla yaşama geçirilen Best Buddies Projesinde, 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 14 öğrenci, Uçurtma Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan 14 özel bireyle eşleşti.

Özel dost olan ikililer, bir yıl boyunca devam eden projede haftada en az bir kere telefon ve sosyal medya üzerinden ayda en az iki kez de buluşarak birlikte vakit geçirdi.

Proje sonunda özel dostlar ile projede gönüllü olmasına rağmen eşleştirme yapılamayan 86 öğrenciye, Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesislerinde düzenlenen törenle sertifika verildi.

Akif Ersezgin Anadolu Lisesi Kök Beş Grubu ile Bergama Belediyesi Kent Orkestrası'nın konser verdiği törende, Uçurtma Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de gösteri sundu.

Törene, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Best Buddies Türkiye Eş Proje Koordinatörü Sercan Duygan, 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncer Korman, ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA