Belediye Müfettişlerinin Özlük Hakları

Büyükşehir Belediye Müfettişleri Derneği (MUFETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Hacıcaferoğlu, belediyelerde FETÖ dahil yolsuzluklar üzerinde çalışan müfettişlerinin özlük ve mali haklarının düzeltilmesinin hayati olduğunu kaydetti.

Hacıcaferoğlu, yazılı açıklamasında, büyükşehir belediye müfettişlerinin denetim ve yolsuzlukla mücadele konusundaki bilgi birikimleri ile bu alandaki uğraşlara katkı vermesini amaçladıklarını dile getirdi.

Hacıcaferoğlu, şunları kaydetti.

"Büyükşehir belediyesi ile bunlara bağlı genel müdürlük müfettişleri özlük hakları bakımından bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri ile aynı statüde görülmemiştir. Büyükşehir Belediyelerinde görev yapan Müfettişler; teşkilat yapısı içinde kendilerinin hiyerarşik olarak altında yer alan daire başkanlarından, hiyerarşik olarak eşiti ama görevde benzemezi olan iç denetçilerden, hatta, şube müdüründen ve sözleşmeli statüde çalışan teknik personelden bile daha düşük ücret almaktadır. Belediyelerde FETÖ dahil yolsuzluklar üzerinde etkin çalışma yapan büyükşehir belediye müfettişlerinin özlük, mali haklarının düzeltilmesi, emsalleri ile eşit düzeye çıkarılması hayatidir. Hukuka ve hakkaniyete de aykırılık teşkil eden böyle bir durumun sürdürülmesinin çalışma barışını bozacağı ve denetim fonksiyonunu zayıflatacağı kaçınılmazdır."

Kaynak: AA