240. Tabiat Parkı Kınık Şelalesi Koruma Altına Alındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ülkenin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerinin milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı olarak ayırıp koruma altına alındığını bildirildi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, ülkenin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerin, korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, sahalara olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve gelecek kuşaklara milli miras olarak bırakılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Statü verilen sahaların tabii kaynak değerleri gözetilerek planlandığını belirten Ayhan, ''Halkın giderek artan tabii rekreasyon alanlarına olan ihtiyacının karşılanması ve tabiat bilincinin artırılması için gerekli düzenlemeler hayata geçirilmektedir. Bilecik merkez Kınık köyü sınırlarında yer alan bin 111 dekar büyüklüğündeki saha bakanlığımızca etüdü yapılmış ve taşıdığı tabii, kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli sebebiyle tabiat parkı statüsüne uygun olduğu tespit edilmiştir.'' ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Bilecik ziyaretlerinde ülkenin 240'nci tabiat parkı olarak merkeze 22 kilometre uzaklıktaki Kınık köyü sınırları içerisinde bulunan Kınık Şelalesini Tabiat Parkı olması için imzayı atmıştı.

Kaynak: AA