Yurt Yerine, Sevgi Evleri Ve Çocuk Evleri Modeli

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Yılmaz:'Hedefimiz herkesin yaşadığı kalabalık yurt yapılarından, minimum daha az kişinin yaşadığı küçük yapılara geçmek. Tekirdağ'da iki tane yurdumuz vardı, onları kapattık ve sevgi evleri ile çocuk evleri modeline geçtik.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Yılmaz, kurum bünyesinde bulunan çocukların yurt modelinden sonra, sevgi evleri modeli ile daha az kişinin yaşadığı ortamlarda hizmet görmeye başladığını belirtti.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık kurumlarda yurt modelinin kalmadığını söyledi.

Sevgi evlerinde kalan çocukların da evlat edindirme ve koruyucu aile modeli ile ev ortamında aile sıcaklığında büyümesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, "Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda devlette yurt modeli kalmadı. Çocuklara ev tipi sosyal hizmet kuruluşlarında bakıyoruz. Hedefimiz herkesin yaşadığı kalabalık yurt yapılarından, minimum daha az kişinin yaşadığı küçük yapılara geçmek. Tekirdağ'da iki tane yurdumuz vardı, onları kapattık ve sevgi evleri ile çocuk evleri modeline geçtik. Şu anda çocuk evleri sitemizin kapasitesi 84 ama hedefimiz orada sayıyı 50'ye düşürmek. Çocuklarımızı koruma altına alsak bile onları koruyucu aile uygulaması ile aile ortamına kazandıralım. Bu anlamda ilimiz gayet başarılı."dedi.

Kaynak: AA