'Yangının Çıkış Nedeninin Elektrik Kontağı Olma İhtimali Yüksek'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Zeytinburnu’ndaki yangının elektrik kontağından çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, “Yangının yan fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınması büyük teselli" dedi.

'Yangının Çıkış Nedeninin Elektrik Kontağı Olma İhtimali Yüksek'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Zeytinburnu’nda bir iplik atölyesinde çıkan yangının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Uysal, işyeri sahipleriyle görüştü.

"YANGININ YAN FABRİKALARA SIÇRAMADAN KONTROL ALTINA ALINMASI BÜYÜK TESELLİ"

Yangının kontrol altına alındığını belirten Başkan Uysal, “Etrafta fabrikalar var. Bölge olarak riskli bir bölge. İtfaiye 5 dakikada olay yerine geldi. 89 araç müdahale ediyor. İşyeri sahipleri olay yerine gelmeden itfaiye burada olmuş. Yangının nereden çıktığı belli olamamakla birlikte elektrik kontağı olma ihtimali yüksek. İtfaiyenin raporundan sonra ortaya çıkan en büyük tesellimiz yaralı ve can kaybı yok. İşyerlerinin arasında plastik hammadde esaslı çalışan fabrikalar var. Yangının yan fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınması büyük teselli. İşyeri sahibi ile görüştüm, olaya hakim. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Kurtarılabilecek iplikler var işyerinde. Yangın kontrol altına alındı. Mevcut işyerine daha fazla ne yapılabilir ona bakılıyor. İtfaiye erinin ayağından ezilme gibi bir şey yok ayağında incinme var. Başka bir sıkıntı yok. Mevcut işyerinde de gece orayı bekleyen bekçilerin ifadesine göre içeride kimsenin olmadığı" dedi.

(Volkan Kayalar - Murat Horoz /İHA)
Kaynak: İHA