Sınır Tanımayan Doktorlar Yemen'in Abs Şehrindeki Faaliyetlerini Askıya Aldı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), sabah saatlerinde kolera tedavi merkezine düzenlenen saldırının ardından hastaların ve çalışanlarının güvenliği için bölgedeki faaliyetlerini askıya aldı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Yemen'in Abs Şehrindeki Faaliyetlerini Askıya Aldı
Yemen’de kolera tedavi merkezine düzenlenen saldırının ardından Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) bölgedeki çalışmalarını askıya aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan MSF’nin Yemen’deki program direktörü Joo Martins, “Yemen’in Abs kentinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri öncülüğündeki koalisyon tarafından bu sabah Sınır Tanımayan Doktorlar’ın (MSF) kolera tedavi merkezine saldırı düzenlendi.

Hastalara ve sağlık tesislerine hiç saygı duyulmadığını gösteren bu saldırı, ister kasıtlı ister ihmal kaynaklı olsun kabul edilemez. Binanın sağlık tesisi olduğu çok açıkça gösterilmiş ve koordinatları da koalisyona bildirilmişti. Yemen’de sağlık tesislerinin ancak yarısı çalışır durumda ve 10 milyon kişi de akut ihtiyaç halinde. Aynı zamanda kolera salgını görülmesi bekleniyor. Bu nedenle bu tedavi merkezi hayat kurtarmak amacıyla kurulmuştu. MSF, çalışanları ve hastalarının güvenliği garanti edilinceye kadar, Yemen’in Abs kentindeki faaliyetlerini askıya almıştır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA