Hong Konglu Bağımsızlık Yanlısı Aktiviste 6 Yıl Hapis

Hong Kong'da bağımsızlık yanlısı bir aktivist, bölgede iki yıl önce düzenlenen isyana katılmaktan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kyodo ajansının haberine göre, Hong Kong Yüksek Mahkemesi, Çin yeni yıl tatilinden önce sokak satıcılarının temizlenmesi girişiminden hemen sonra yüzlerce kişinin polisle çatışmaya girdiği isyana katılmaktan geçen ay suçlu bulunan 27 yaşındaki Edward Leung'u altı yıl hapse mahkum etti.

Pekin yönetiminin, Hong Kong halkının 2017 seçiminde kendi liderlerini seçebileceğini ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından patlak veren gösterilerin ilham verdiği genç akvisitler arasında yer alan Edward Leung'a, polis memuruna saldırmaktan da bir yıl hapis verildi. Hong Konglu aktivistin bu cezayı diğeriyle eş zamanlı çekeceği belirtildi.

Davanın diğer iki sanığı Lo Kin-man ve Wong Ka-kui'nin de sırasıyla yedi ve üç buçuk yıl hapis cezalarına çarptırıldığı ifade edildi.

Hong Kong polisi, Yüksek Mahkeme kararını memnuniyetle karşılarken, iki yıl önceki isyanla ilgili daha fazla kişinin gözaltına alınabileceğini açıkladı.

Hong Kong'un Mong Kong bölgesinde iki yıl önce seyyar satıcılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada en az 90 polis yaralanmış, 91 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA