Cumhurbaşkanı Ve Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

AK Parti Antalya milletvekilleri ve milletvekili adayları, seçim çalışmalarına ilçelerde devam ediyor.

AK Parti Antalya milletvekilleri ve milletvekili adayları Atay Uslu, İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik ile milletvekili adayı Kemal Çelik ve Canbey Çetin, seçim çalışmalarına ilçelerde devam ettiler.

AK Parti İl Teşkilatı'ndan yapılan açıklamaya göre, Atay Uslu ve Canbey Çetin, Akseki ve İbradı ilçelerinde Üzümdere, Maşat ve Ormana mahallelerinde ziyaretlerinde bulundular ve vatandaşlarla bir araya geldiler. Ziyaretlerde konuşan Atay Uslu, Antalya'nın her noktasında hizmet için yolda olduklarını, kente 16 yılda 29 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti. İbradı ve Akseki'nin kültür turizmi açısından önemine değinen Uslu, düğmeli evleri, Altınbeşik Mağarası ve insanı kucaklayan kültürü ile bölgenin nadide bir yer olduğunu ifade etti. Uslu, "Akseki ayrımı-İbradı yolunu yaptık. Akseki-Manavgat yollarımız, İbradı-Gembos-Antalya yollarımız, tünellerimiz yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Menderes Türel için uzak yakın yok, Akseki'ye, İbradı'ya hizmet var, Antalya'nın her karışına çok güzel yatırımlar var." dedi.

AK Parti Antalya milletvekili adayı Kemal Çelik de memleketi Serik'te mahalle ziyaretleri yaptı. AK Parti'nin, tarım üreticisinin her zaman yanında olduğunu belirten Çelik, "AK Parti yaşanan sorunları tespit edip ivedilikle çözüm üreten bir parti olmuştur. Serik'te tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi nedeniyle tarım yapılamaz hale gelmişti. Arazi toplulaştırmalarıyla bölünmenin önüne geçerek, verimi artırdık." dedi.

AK Parti Antalya milletvekili ve milletvekili adayı Sena Nur Çelik de Alanya'da mahalle ziyaretlerinde bulunarak 24 Haziran seçimleri için destek istedi. 16 yılda Türkiye'nin her alanda olduğu gibi turizm sektöründe de alımlar yaptığını, doğal güzelliklerin, zengin tarihi mirasın, coğrafi konumun ve misafirperverliğin Türkiye'yi vazgeçilmez bir destinasyon kıldığını bildirdi.

Turizmde yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"2002 yılında turist sayısı bakımından dünyada 17'nci sırada olan Türkiye 2016 yılında 10'uncu sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıllarda çevremizde yaşanan diplomatik türbülanslara rağmen 2017'de yoğun bir geri dönüş oldu. 16 yıldır turizm sektörünü canlandırmaya yönelik adım üstüne adım atıyoruz. 2002'de ülkemize gelen 13,3 milyon turist sayısı 2014'te 36,8 kişiye yükseldi. Turizmde yatak kapasitesini 4 kat artırdık. Turizm altyapısının gelişmesine yönelik çok sayıda düzenleme yaptık. Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Eylem Planı ile Turist Rehberliği Meslek Kanununu uygulamaya koyduk. Turizm sektörümüzün uluslararası düzeyde güçlenmesini, turist sayısı ve gelirlerin artmasını sağladık. Otel ve lokantacılık hizmetlerinde KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Turizmin desteklenmesi amacıyla seyahat acentelerine yakıt desteğimiz sürüyor. 2018'in ilk çeyreği ocak, şubat ve mart aylarında 5 milyonu geçen turist sayısı ile büyük bir başarı yakaladık. Rakamların umut aşıladığı turizm şahlanış dönemine girdi. Bu sene yaklaşık 40 milyon turistle yeni bir rekora imza atmayı bekliyoruz."

AK Parti Antalya milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Aydın da Manavgat'ın Karakaya, Odaönü, Boztepe, Yalçıdibi ve Örenşehir mahallelerinde hemşehrileriyle buluştu. 24 Haziran seçimleri için destek sözü alan Aydın, "Manavgatlı bir hemşehriniz olarak Meclis'te hep sizin sesiniz olmaya gayret gösterdim. Sizler bizlerden desteğinizi esirgemediği sürece bize de hizmet etmek düşer. Durmak yok yola devam." dedi.

Kaynak: AA