Çelebi, Sahurda Öğrencilere Konuk Oldu

AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi, sahurda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) öğrencilerine misafir oldu.

Seçim çalışmaları kapsamında bir grup üniversite öğrencisinin sahur davetini kırmayan Çelebi, sahurda öğrencilere konuk oldu.

Gençlere üniversite yıllarına dair hatıralarını anlatan Çelebi, AK Parti'nin gençliğe yönelik birçok adım attığını söyledi.

Çelebi, "Gençlerimize yönelik hizmetlerin ülkenin dört bir tarafına eşit şekilde sunulması ve yaygınlaştırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığını kurduk. Bunun yanı sıra gençliğin karar alma mekanizmalarına daha erken katılmasını sağlamak amacıyla seçilme yaşını 25'ten 18'e düşürdük. Şu anda AK Parti'nin 600 kişilik aday listesinde 57 adayımız 25 yaş altında. Bu 57 kişiden 23'ü ise sizin gibi öğrenci kardeşlerimiz oldu." diye konuştu.

AK Parti'nin üniversite öğrencilerinin barınma, burs ve mezun olduktan sonra meslek yaşamına dair düzenlemeler yaptığına dikkat çeken Çelebi, şöyle konuştu:

"2002 yılında 76 üniversite mevcut iken 2018 yılında bu sayıyı 207'ye çıkardık. Yeni açılan üniversitelerden biri de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi oldu. Bugün Ağrı'da 14 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. 2003 yılında öğrenci başına 45 lira olan bursu da 470 liraya çıkardık. Yurt sayımızı artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da başvuru yapan her gencimize yurt ve burs imkanı sağlamaya devam edeceğiz."

Gençlerin üniversiteyi bitirdikten sonra atanma korkusu yaşadığını hatırlatan Çelebi, bu korkuları bir kenara bırakarak kariyerlerini güçlendirmeye çalışmaları gerektiğini aktardı.

Ağrı gençlerin kariyerlerine yönelik çalışma yapmalarını sağlayacak ortamların az olduğunu vurgulayan Çelebi, "Sivil Toplum Merkezi oluşturup, bu merkezde Kariyer Ofisi oluşturarak gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Gençlerimizin ticaret ile ilgili tercihlerinde onların devlet tarafından desteklenmesi ve girişimciliğin özendirilmesi için AK Parti olarak, yeni dönemde çok daha fazla enerji harcayacağız." dedi.

Kaynak: AA