Vali Zorluoğlu, Bahçesaraylılarla İftar Açtı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Bahçesaray ilçesinde kurulan "Kardeşlik, birlik ve beraberlik sofrası"nda vatandaşlarla orucunu açtı.

Eşi Sevcan Zorluoğlu ile Bahçesaray'a giden Zorluoğlu, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

İftar programı öncesinde ilçedeki öğrencilerin hazırlayarak sahneledikleri "Çanakkale Son Kale" adlı tiyatro oyununu izleyen Zorluoğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek küçük oyunculara çeşitli hediyeler verdi.

Bahçesaray Deresi'nin yörede "subaşı" olarak adlandırılan kaynağına geçerek incelemelerde bulunan Zorluoğlu, daha sonra ilçe merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Masaları dolaşarak vatandaşların ramazanını kutlayan Zorluoğlu, meydanı dolduran vatandaşlarla iftar yedi.

Bu yıl Van'ın bütün ilçelerinde ramazan ayının gerçek anlamına uygun şekilde ifa edildiğini dile getiren Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin sağladığı ve sağlayacağı desteklerle, Van'ımızı yeniden özlenen belediye hizmetleri ile buluşturacağız. Geçen sene yaptıklarımızın inşallah daha da ilerisine geçeceğiz. Geçen temmuz ayında buraya geldiğimde gördüğüm manzarayla, şu anda gördüğüm manzara hakikaten birbirinden farklı ve çok daha güzel. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni birtakım projeler burada uygulanmaya başlanıyor."

İlçeye yapılacak yatırımlardan söz eden Zorluoğlu, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku devam ettiği sürece Bahçesaray'da eksik hizmetin kalmayacağını ifade etti.

Zorluoğlu, iftar programının ardından ilçe merkezindeki çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelirken, eşi Zorluoğlu da aile destek merkezinde kadınlarla buluşarak, yetkililerden ilçede kadınlara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Zorluoğlu'na İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdür Vekili Hayati Önge ile Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın eşlik etti.

Kaynak: AA