TİKA Karadağ'da Ramazan Etkinliklerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karadağ’ın Rojaye şehrinde gıda yardımı ve iftar programı etkinlikleri düzenlendi.

Rojaye şehir merkezi ve çevre yerleşim yerlerinde yaşayan gelir durumu kötü olan 100 aileye, içerisinde birçok temel gıda ürünü bulunan yardım kolileri dağıtıldı. Gıda dağıtımı sonrası, Karadağ İslam Birliği Rojaye Başimamı, yerel yöneticiler, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve yerel halktan oluşan 350 davetlinin katılımıyla iftar programı düzenlendi.

TİKA Podgoritsa Program Ofisi Koordinatörü Enver Resuloğulları iftar programındaki konuşmasında, Podgoritsa Ofisi’nin kurulduğu 2007 yılından bu yana 306 proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini, TİKA proje ve faaliyetlerinin Karadağ genelinde ve Rojaye özelinde devam edeceğini belirtti.

Rojaye Başimamı Reyhan Hot konuşmalarında, TİKA’nın geniş bir coğrafyada insanlara yardım eli uzattığını belirterek Karadağ halkına Türkiye tarafından verilen desteklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği üzere karşılıksız olduğunu ifade etti.

Topluluk halinde iftar yapılmasının daha anlamlı ve daha bereketli olduğunu belirten Başimam Hot iftar organizasyonunu düzenleyen TİKA’ya ve katılan herkese teşekkürlerini iletti.

İftar programı, TİKA’nın onarım ve donanım desteklerinde bulunduğu Rojaye Mehmed Fatih Kız Medresesi öğrencileri tarafından okunan Türkçe ve Karadağca ilahilerle son buldu.

TİKA 2018 yılı ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Karadağ’da Podgoritsa, Biyelo Polye, Rojaye, Bar ve Plyevlya şehirlerinde 500 aileye gıda yardımı ve bin kişilik iftar programı düzenleniyor.
Kaynak: İHA