Kiraz'a Elektrik Yatırımı Ve Veterinerlik Fakültesi Müjdesi

AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ilçedeki elektrik sorunu kısa sürede çözülecek. İzmir'in ilk veterinerlik fakültesi Kiraz ilçemize kuruluyor'

AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Kiraz ilçesine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca 10 milyon liralık yatırım yapılacağını bildirdi.

Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçenin elektrik alt yapısındaki sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini, Erdoğan'ın talimatıyla ilçeye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından kısa vadede yaklaşık 10 milyon liralık yapılacağını belirtti.

Hotar, Kiraz'a çok ciddi yatırımlar yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ilçedeki elektrik sorunu kısa sürede çözülecek. AK Parti iktidarın gücünü vatandaşıyla arasında kurduğu bağdan alıyor. İlçelerimize yaptığımız ziyaretlerde görüştüğümüz vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor ve hiçbir ayırım gözetmeden sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir'in parlayan yıldızlarından birinin de Kiraz olduğunu düşünüyorum." dedi.

- İzmir'in ilk veterinerlik fakültesi Kiraz'da kurulacak

İlçede yaşayanların büyük çoğunluğunun geçimini hayvancılıkla sağladığını anımsatan Hotar, İzmir'in ilk veterinerlik fakültesini Kiraz ilçesine kuracaklarını ifade etti.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve ilgili kurumlar nezdinde yaptığı girişimler sonucu ilçeye veterinerlik fakültesinin kurulacağını aktaran Hotar, şunları kaydetti:

"AK Parti hükümetleri her zaman çiftçinin yanında olmuştur. İzmir ekonomisinde hayvancılığın yerini görmezden gelemeyiz. Buna rağmen kentimizde veterinerlik fakültesi bulunmuyordu. Kiraz'ın hayvancılık üssü olması ve bu alanda bölgesine ülkesine hizmet eden vatandaşlarımızın eğitim seviyesini yükseltmek için çok yoğun bir çaba harcadık. İzmir'in ilk veterinerlik fakültesi Kiraz ilçemize kuruluyor. Önerimiz değerlendirildi ve YÖK tarafından da kabul edilerek Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde veterinerlik fakültesinin kurulması yönünde karar çıktı. İki yeni dev destek ve hali hazırda devam eden yatırımlarla Kiraz sıçrama yapacak. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız değişim ve dönüşümü fark ediyor. Bizler de bunu görünce mutlu oluyoruz."

Kaynak: AA