Erciş'te Asker Ve Şehit Aileleri İftarda Buluştu

Erciş ilçesinde şehit ve gazi aileleri onuruna iftar programı düzenlendi.

Erciş Kaymakamlığı ve 108. Topçu Alayı, şehit ve gazi ailelerini Mehmetçikle bir araya getirmek için 108. Toplu Alayı Sosyal tesislerinde iftar programı düzenledi.

Programa katılan şehit ve gazi yakınları, askerlerle aynı sofrada iftar yaptı.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, bu aziz vatan için canlarını verenlerin ailelerini Mehmetçikle aynı sofrada buluşturmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kendi döneminde Erciş'te 12 şehit verdiklerini belirten Yaşar, "Bu bizim kaderimiz. Bu topraklar üzerinde yaşıyorsak ve yaşamaya devam ediyorsak kendimizi bu gerçeğe alıştırmamız gerek. Çünkü bu topraklar kolay kazanılmadı. Halen de düşmanların ülkemizi yıkmak için sergiledikleri çeşitli oyunları görüyoruz. Bu uğurda canını vermiş bütün evlatlarımız bizim büyük değerlerimizdir. Bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım." dedi.

Erciş'in vatanın korunması için birçok şehit verdiğini dile getiren Yaşar, şunları kaydetti:

"Bu, ailelerimiz için her ne kadar bir üzüntü kaynağı olsa bile aynı zamanda bir de gurur kaynağıdır. Bu da bize gösteriyor ki Erciş bu vatanın korunması ve ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için çok bedel ödemiştir. Yüce mevlam inşallah bu vatansever insanımıza bir daha dert keder vermesin. Bizler de ramazan ayı vesilesi ile ailelerimizi Mehmetçiğin sofrasında ağırlamak ve onlarla bir araya getirmek istedik. Hepinizin ramazan bayramını şimdiden kutluyorum. Ülkemiz için huzurlu bir bayram diliyorum."

İftar programı okunan dualarla sona erdi.

Programa Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, 108. Topçu Alayı Komutanı Albay Kamil Tumba, Adalet Komisyon Başkanı İsmail Geçeci de katıldı.

Kaynak: AA