Burdur İçme Suyu İsale Hattı Tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan "Burdur İçme Suyu İsale Hattı" tamamlanarak hizmete alındı.

Burdur şehir merkezinin içme suyunun ihtiyacının karşılanması için yapılan projeyle 700 milimetre çapında 18 kilometre uzunluğunda çelik boruyla su terfisi sağlandı.

Proje kapsamında 6 yeni derin kuyu, 500 metreküp toplama deposu, 5 gruplu yeni terfi merkezi, 10 bin metreküp su deposu, mevcut 4 derin kuyu binasının ve 5 içme suyu deposunun mekanik aksamı ve inşaatının yenilenmesi yapıldı.

Gökpınar sondaj kuyuları mevkisinde düzenlenen törende konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'un uzun yıllardır üzerinde konuştuğu içme suyu ile alakalı çalışmalardan en önemlisinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Burdur'da yaptığı son ziyaretinde bir ay içinde içme suyu projesinin tamamlanarak Ramazan Bayramı öncesi kent merkezine suyun verileceği sözünü hatırlatan Özçelik, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı öncesi tesis tamamlanarak hizmete alınmıştır. Burdur'un içme suyu ile ilgili problemini 2050 yılına kadar çözmüş olacağız. Bunun yanında Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. Nasip olursa Belkaya 2 Barajı ile ilgili master çalışmalarına da başlandı. Dolayısıyla Burdur'un daha çok kullanılabilir içme suyuyla buluşmasını arzu ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlığımızın çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Burdur için hayırlı olsun."

Konuşmanın ardından tesis hizmete alındı.

Kaynak: AA