Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Emirli Ortaokulu'nda satranç turnuvası düzenlendi.

Emirli Ortaokulu Müdürü Murat Karaca, AA muhabirine, satranç kültürünü oluşturmak ve öğrencilerin yaz tatilindeki boş zamanlarını satranç oynayarak geçirmelerini teşvik amacıyla turnuva düzenlediklerini söyledi.

Turnuvaya ilçeleri ile çevre ilçelerdeki okullardan 143 öğrencinin katıldığını belirten Karaca, "Çeşitli yerlerde düzenlenen satranç yarışmalarına katılarak dereceler elde ettik. Bu yıl da turnuvayı okul olarak biz düzenleyelim istedik. Gösterilen yoğun ilgiden mutlu olduk." diye konuştu.

Karaca, satrancın zaman yönetimini en iyi öğreten, zihnin gelişmesine ve muhakeme gücünün artmasında katkı sağlayan, öğrencilerin sınav, öğrenim ve yaşamının tüm evrelerinde fayda sağlayabilecek bir oyun olduğunu anlattı.

Turnuvanın sonunda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.

- Kaymakam Vekili Onay'dan gazi ve şehit ailelerine ziyaret

Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay, gazi ve şehit ailelerini ziyaret etti.

Onay, gazi Duran Yolaydın ile şehit Ahmet Kayhan'ın annesi Zarife Kayhan'a evlerinde ziyarette bulundu.

Devletin tüm imkanlarıyla şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu belirten Onay, "Bugün bu topraklarda şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde rahatça yaşayabiliyoruz. Kapılarımız her zaman sizlere sonuna kadar açıktır. Vatanları uğruna canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz en değerli varlıklarımızdır." diye konuştu.

Şehit annesi Zarife Kayhan ve gazi Yolaydın da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Onay'a teşekkür etti.

Ziyarete Kavak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Güney de katıldı.

- Ladik Huzurevi sakinlerine iftar

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Kemal Kaplan Huzurevi sakinleriyle iftar programında bir araya geldi.

Belediye Mavi Göl Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftara, Kaymakam Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican, Kemal Kaplan Huzurevi Müdür Vekili Hasan Kalın, Ladik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Seyit Ahmet Tablacı ile huzurevi sakinleri katıldı.

Belediye Başkanı Özbalcı, ramazan ayının manevi ikliminde değerli büyükleriyle iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Ramazan ayında böyle güzel bir akşamda büyüklerimizle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Peygamberimiz yaşlılara saygıyı ve hürmeti emretmiştir. Bizler de bu saygının icabı onlarla sohbet etmek, birlikte dua etmek ve iftarımızı birlikte yapmak için buradayız. Rabbim niyetlerimizi kabul etsin." diye konuştu.

Kaynak: AA