Öğrenciler, Okul Bahçesine Kamelya Yaptı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri, okul bahçesine 2 tane kamelya yaptı.

Okulda eğitim gören 2. sınıf öğrencileri, ahşap yapılar dersi atölyesinde kamelya yapmayı öğrendi.

Aldıkları eğitim sonucunda 2 adet kamelya yapan öğrenciler, bu kamelyaları okulun bahçesinde bulunan boş alanlarda birleştirdi.

Öğrenciler, hem öğrendiklerini pratiğe döktü, hem de boş zamanları ve ders aralarında dinlenebilecekleri bir yer inşa etti.

BAİBÜ Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Bölüm öğretim görevlisi Pınar Özayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin çalışmaları ile derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulamaya taşıdıkların söyledi.

Ahşap yapılar dersinde 30 öğrenci ile birlikte 2 adet kamelya yaptıklarını aktaran Özayan, "Öğrenciler, kendileri için yazın güneşten, kışın kardan korunmak ve derslerden arta kalan zamanlarda da arkadaşları ile sohbet edecek bir alan inşa ettiler. Kamelyaların yapımında hem kız öğrenciler ve erkek öğrenciler çalıştılar ve aldıkları eğitimin ilk meyvesini aldılar." dedi.

Kaynak: AA