'Kurbağa Avcılarını' Görüntüledi Ödülleri Topladı

Edirne'nin sosyokültürel durumundan beslenerek çektiği belgeselleri ödüle layık görülen genç yönetmen Batuhan Kurt'un son belgeseli 'Kurbağa Avcıları' da ödüle değer bulundu 10. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'nde Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde 'En İyi Film' ödülünün yanı sıra pek çok ödül alan filmde, Roman kurbağa avcılarının zorlu iş yaşamları anlatılıyor Yönetmen Batuhan Kurt: 'Edirne hikayelerini anlatmaya çalışıyorum. Bildiğim insanların hikayelerini anlatmak beni cezbediyor'

'Kurbağa Avcılarını' Görüntüledi Ödülleri Topladı
Yaşadığı kent Edirne'nin sosyokültürel durumundan beslenerek çektiği belgeselleri ödüle layık görülen genç yönetmen Batuhan Kurt'un son belgeseli "Kurbağa Avcıları" da ödüle değer bulundu.

Babasıyla gittiği bir sinema filmi sonrası yönetmen olma hayalini, dedesinin aldığı el kamerasıyla hayata geçirmek için harekete geçen 27 yaşındaki Batuhan Kurt, liseden sonra 9 Eylül Üniversitesi Film Tasarım Bölümü'nde eğitimini tamamladı.

Sanat yaşamının başında olan Kurt, çektiği 4 belgesel, 4 kısa film, klipler ve reklam filmleriyle 12 ödüle layık görüldü.

Edirne'deki sosyokültürel yaşamı belgesellerine konu edinen, bu kapsamda Göçmenler, Hıdrellez-Kakava gibi belgesellere de imza atan Batuhan Kurt, son olarak oldukça meşakkatli bir meslek olan "kurbağa avcılarını" görüntüledi.

10. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'nde Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde "En İyi Film" ödülünün yanı sıra pek çok ödül alan belgeselle, genç yönetmen bir kez daha kentini uluslararası alanlarda tanıtmaya başladı.

Filmde, Roman kurbağa avcılarının zorlu iş yaşamları anlatılıyor.

- "Edirne'den besleniyorum

Batuhan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültürünü aldığı kentin diğer insanlara farklı gelen hususlarını konu edindiğini söyledi.

Kurt, bu durumun kendisine pek çok avantaj sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Edirne hikayelerini anlatmaya çalışıyorum. Bildiğim insanların hikayelerini anlatmak beni cezbediyor. Edirne'den besleniyorum. Örneğin son filmim 'Kurbağa Avcıları' yine Edirne hikayesi. Kurbağa avcıları, Romanların yarım asırdır yaptığı bir meslek. Biz bir meslek hikayesinden öte, durumu didaktiklikten çıkarmak adına baba-oğul kurbağa avcılarının hikayesini anlattık.

Baba, oğluna kurbağa avcılığını öğretmek istiyor. Küçük avcının çevresiyle sorunları var. Okulu bırakmış, kurbağa avcılığıyla kendini saran olumsuz etkilerden kurtulmaya çalışıyor. Bir hayat mücadelesi hikayesi. Bataklıklara girdik, onların bu zorlu yaşamına şahitlik ettik. 2,5 ay oldu bu filmi tamamlayalı. Birçok festivale katıldık, 4 en iyi belgesel ödülü aldık, son olanı 'TRT en iyi belgesel ödülü' oldu."

Batuhan Kurt, Romanlar ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.
Kaynak: AA