Isparta'da Okuma Yazma Seferberliğine Yoğun İlgi

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, okuma yazma seferberliği kapsamında kent genelinde açılan 338 kursa 3 bin 49 kişinin katıldığını bildirdi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Türkiye Okuma Yazma Seferberliği'nin Isparta'daki son durumu hakkında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, seferberlik kapsamında 3,5 aylık süreç içerisinde yüzde 2.3 olan okuma yazma bilmeyen nüfus oranının yüzde 0.30'a düşürüldüğü açıklandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Günaydın, amaçlarının Isparta'nın en ücra yerinde olsa dahi okuma yazma bilmeyen vatandaşlara okuma yazma öğretmek olduğunu ifade etti.

Tüm imkanlarla vatandaşın ayağına giderek okuma yazma öğretme hedefinde olduklarını vurgulayan Günaydın, bu anlamada İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çok önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Isparta'da 4 bin 339 vatandaşın okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini aktaran Günaydın, şöyle devam etti:

"Yaptığımız çalışmalar sonucunda 3 bin 49 vatandaşımız okuma yazma kurslarına katıldı. Bu sevindirici bir rakam. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İl değişikliği, yaşlılık ve hastalık gibi nedenlerle ulaşma imkanımız olmayan vatandaşlarımızın haricinde geriye kalan 295 vatandaşımıza da ulaşıp kendilerine okuma yazma öğreteceğiz. Hz. Ali'nin meşhur sözü 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' Dinimizin ve inancımızın da eğitime ne kadar büyük bir önem verdiğinin çok net bir göstergesi. Onun için biz de inşallah vatandaşlarımızın ihtiyacı olan okuma yazmayı öğretimini kendilerine ulaştırmada bütün fedakarlıkları göstereceğiz ve en kısa sürede bu sorunu da Isparta'mızın gündeminden kaldıracağız."

Günaydın, okuma yazma bilmenin her vatandaşın hakkı olduğunu ifade ederek, bunun devlet olarak vatandaşlara sağlanmasının zorunlu bir hizmet olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA