İhtiyaç Sahibi Ailelere Öğrencilerden Destek

Seferihisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kimsesiz, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işlerini yapıyor.

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesiyle tespit edilen aileler, okuldaki öğrenci ve öğretmenler tarafından ziyaret edildi.

Evlerde yardım gereken tadilat, tamirat veya yardım ihtiyacını tespit eden öğrenciler bölümlerine göre ayrılarak çalışmalar yaptı.

Okul Müdürü Öğretmen Necmettin Adanaş, yaptığı açıklamada, "Bu proje ile öğrencilerimiz sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştiriyor, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularını güçlendiriyor. Diğer bir yandan ise okulda öğrendikleri mesleklerini icra etme fırsatı buluyor ve okul vatandaş bütünleşmesi sağlanıyor.

İlk ziyaretlerimizde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın elektrik tesisatları ile ilgili bakım onarım çalışmaları, temizlik, gıda ve yemek yardımları yapıldı." diye konuştu.

Kaynak: AA