Ağrı Adliyesi Şehir Dışına Taşınacak

AK Parti Ağrı milletvekili adayı Ekrem Çelebi, 24 Haziran seçimleri dolayısıyla ev ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında gezi ve ziyaretlerine devam eden Çelebi, bir partilinin adliye binasının taşınmasıyla ilgisi sorusuna cevap verdi.

Seçim çalışmaları öncesinde Adalet Bakanlığı ile bir takım görüşmeler yaptığını ve olumlu yanıt aldığını ifade eden Çelebi, Ağrı Adliye binasının şehir merkezinden çıkarılması için çalışacaklarını aktardı.

Arsa tahsisini 24. dönem milletvekilliği döneminde tamamladığını sözlerine ekleyen Çelebi, "İnşallah Adliye Kompleksini 2019 yatırım programına alırsak, yeni binanın temelini halkımız ile birlikte atarız. Yeni yerde sadece idari bina değil, lojman ve sosyal donatı alanları da olacak. Bir kompleks şeklinde planlanacak olan bu yapıya mevcut adliye binası taşındığında, şehir merkezinde halkın kullanabileceği merkezi bir bina olabilecek." diye konuştu.

Seçim süreçlerinde ve toplumsal olaylarda Ağrı Adliyesinin göz önünde olduğunu söyleyen Çelebi, şöyle konuştu:

"Ağrı'da en ufak bir toplumsal vakada bile adliyenin önünde olaya karışan kişilerin akrabaları oluyor. Olay çok küçük olsa da insanlar adliye önündeki kalabalığa göre yorumlar üreterek, kişileri ve aileleri zan altında bırakabiliyor. Ayrıca geçmiş yıllarda da gördük. Büyük toplumsal olaylarda trafik akışı engelleniyor ve halk üzerinde tedirginlik oluşuyor. Bunun için binanın merkezden uzakta olması elzem bir durum. Ayrıca bina çok eski bir bina. Büyüyen Türkiye'ye artık dar gelen bir yapısı var."

Kaynak: AA