Yüksekova'da Şantiyelerin Yemekhaneleri Denetledi

Yüksekova ilçesinde alt ve üstyapı ile konut yapımında faaliyet gösteren şantiyelerin yemekhane ve çevre düzenleri denetlendi.

Belediye Çevre Sağlık ve Kontrol ile Zabıta müdürlükleri ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, farklı noktalarda çalışan şantiyelerin yemekhanelerini kontrol etti.

Kontrollerde, mutfak ve yemekhanelerin hijyen durumu ile atık su giderleri incelendi, eksikliği bulunan yerler uyarıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Adil Özdil, yaptığı açıklamada, ilçedeki şantiye, imalathane ve benzeri iş yerlerini düzenli olarak denetlediklerini söyledi.

Denetim kapsamında konut ve altyapı şantiyelerini de denetlediklerini aktaran Özdil, şunları kaydetti:

"Yüzlerce insanın çalıştığı şantiyelerde insan ve çevre sağlığı açısından gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili şantiyeler hakkında tutanaklar tuttuk ve eksikliklerini gidermeleri için uyardık. Özellikle toplu zehirlenme vakalarının yaşanmaması ve önlenmesi bakımından mutfak, yemekhane, atık su giderleri, evsel atıkların düzenli olarak alınması ve yeterli oranda ilaçlama çalışmalarının yapılması konusunda gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi için uyarılar yapıldı. Amacımız belediye olarak kentimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve konforlu çevre ve yaşam imkanları sunmaktır."

Kaynak: AA