Uşak'ta 'Gençlik Ve Girişimcilik' Konferansı

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi Bolat: 'Bir ülkenin en büyük sermayesi beşeri sermayenin zenginliği, girişimci gücün büyüklüğüdür'.

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Bolat, "Bir ülkenin en büyük sermayesi beşeri sermayenin zenginliği, girişimci gücün büyüklüğüdür." dedi.

Aynı zamanda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulunan Doç. Dr. Bolat, Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik ve Girişimcilik" konulu konferansta yaptığı konuşmada, genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin bu avantajı doğru kullanması gerektiğini söyledi.

Markalaşmanın ve girişimciliğin güçlü bir ekonomi meydana getirmek için olmazsa olmazlardan biri olduğunun altını çizen Bolat, Türkiye'de 20'li yaşların başından itibaren girişimciliğin pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Girişimciler, bir ülkenin en büyük hazinesidir." diyen Bolat, "Petrol, gaz, hammaddeler, zenginlik kaynağı olabilir ama tek başına girişimcilik kaynağı ve gelişmişlik ölçüsü değildir. Bir ülkenin en büyük sermayesi, beşeri sermayenin zenginliği, girişimci gücün büyüklüğüdür." diye konuştu.

Bolat, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerektiğine işaret etti.

Teşebbüs ve müteşebbisliğin genç yaşta yapıldığını anlatan Bolat, şöyle konuştu:

"35 yaşını geçenden pek müteşebbis olmaz. Çünkü risk alamaz. İstisnalar olabilir. Türkiye çok genç nüfusa sahip. 80 milyonluk nüfusun yarısı 31 yaş altında. Yani ortalama yaş 31 oluyor. 33 milyon gencimiz 18 yaşın altında. Genç nüfus, girişimcilik için membadır. İslam ülkeleri de aynı durumda. Olumlu potansiyel var. Bugünün gençleri açık fikirli, önlerinde fırsat var."

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise, her ay değerli bilim insanlarını ağırlayacaklarını belirtirken, gençlerin bu tür etkinliklere katılmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Konferansın sonunda Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Doç. Dr. Bolat’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.
Kaynak: AA