Üniversite Öğrencilerinden Mahalleliye Eğitim Desteği

KYK Hendek Yurdu'nda kalan SAÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, hayata geçirilen '3 Kuşak Eğitim' projesi ile yurdun bulunduğu mahalledeki ilk ve ortaokul öğrencilerine hem derslerinde yardımcı oluyor hem de öğrencilerin annelerine kurs ve atölye faaliyetlerinde öğrendiklerini anlatıyor SAÜ öğrencisi Kırkdişçeoğlu: 'Bu proje bize çok şey kattı. Öğretmenlik mesleğini tadıyoruz burada ve ne kadar doğru tercih yaptığımızı anlıyoruz. Derse çıktığım ilk gün ağladım. O kadar güzel bir şey ki öğretmenlik, gerçekten kutsal bir meslek ve bu mesleğin en iyi bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum'

EMRE AYVAZ - Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Hendek Yurdu'nda kalan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri, öğrendiklerini "3 Kuşak Eğitim" projesi kapsamında yurtta açılan kurslarda hem ilk ve ortaokul öğrencilerine hem de onların annelerine aktararak, eğitime katkıda bulunuyor.

SAÜ Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören ve KYK Hendek Yurdu'nda kalan öğrenciler, İl Müdürlüğünün başlattığı "3 Kuşak Eğitim" projesi ile yurdun bulunduğu mahallede yaşayan ilk ve orta okul öğrencilerine derslerinde yardımcı oluyor.

Ders verdikleri çocukların annelerine yurtta açılan kurs ve atölyelerde öğrendiklerini aktaran üniversite öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğinin ardından yurdun bulunduğu mahallede yaşayan kadınlara okuma yazma da öğretiyor.

"Hayat boyu öğrenme" sloganıyla yola çıkan 20 KYK öğrencisi, 68 ilk ve ortak ortaokul öğrencisi ile 25 veli ve okuma yazma bilmeyen 14 kadına ders veriyor.

- "Bu proje bize çok şey kattı"

SAÜ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitim Bölümü 1. sınıf öğrencisi Makbule Kırkdişçeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt olarak "3 Kuşak Eğitim" projesi yürüttüklerini söyledi.

Bu proje içerisinde 65 öğrenciye SAÜ Eğitim Fakültesi'nde okuyan üniversite öğrencileri olarak ders verdiklerini belirten Kırkdişçeoğlu, "Ayrıca 25 velimize güzel sanatlar kursu açıyoruz ve 14 teyzemize de burada okuma yazma öğretiyoruz." diye konuştu.

Kırkdişçeoğlu, yaklaşık 4-5 derslikte sınıf ortamı oluşturduklarını, öğrencileri kapıda karşıladıklarını, matematik, Türkçe, fen ve sosyal bilimler dersleri verdiklerini dile getirerek, "Derslerimiz genel olarak birer saat olarak işleniyor. 1 saat sonrasında tekrar velilerine teslim ediyoruz çocukları. Genel olarak dersleri anlatıyoruz, daha sonra oyun odaklı çalışıyoruz, bu şekilde çocukların ilgisini daha çok çekmiş oluyoruz. Onlar da buraya severek geliyorlar." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliğinin ardından yurdun bulunduğu mahallede okuma yazma bilmeyenleri yurda davet ettiklerini aktaran Kırkdişçeoğlu, onların da daveti geri çevirmediğini, burada her gün ders gördüklerini, onlara faydalı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kırkdişçeoğlu, bu projenin kendilerine çok şey kattığını anlatarak, "Öğretmenlik mesleğini tadıyoruz, burada ve ne kadar doğru tercih yaptığımızı anlıyoruz. Derse çıktığım ilk gün ağladım o kadar güzel bir şey ki öğretmenlik, gerçekten kutsal bir meslek ve bu mesleğin en iyi şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yurtkur'a bize böyle bir imkan sağladığı ve öğrencilerle içli dışlı bir ortam hazırlamamıza yardım ettikleri için çok teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Kurslar çocuklarımız için bulunmaz bir nimet"

Öğrenci velisi ve aynı zamanda kursiyer Hatice Şenoğlu, 11 yaşındaki oğlunun destek derslerine kendisinin de el sanatları kursuna geldiğini söyledi.

Bu kursların çocukları için bulunmaz bir nimet olduğunu aktaran Şenoğlu, "Buradaki kızlarımız, çocuklarımıza her zaman yardım ediyorlar. El sanatları kursu da bizim için çok iyi oldu, evde boş boş vakit geçirmektense buraya gelip faydalı işler öğreniyoruz. Bizim için çok güzel. Çocuklarımız da çok memnun biz de memnunuz. Kız öğrenciler çocuklarımızla birebir ilgileniyorlar. Hiçbir karşılık beklemeden sadece kendileri ve bizler için ders veriyorlar." diye konuştu.

- "Bizimle çok güzel ilgileniyorlar"

59 yaşındaki Esma Çiftçi de okuma yazma bilmediğini, çocukluğunda kızların okula gönderilmediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından kendilerine bir imkan tanındığını aktaran Çiftçi, "Hepsine ayrı ayrı sevgilerimizi, saygılarımızı sunarız. İnşallah başarırız, onların yüzünü aşağıya asmayız, onu istiyorum. Allah razı olsun bize ders veren çocuklarımızdan. Çok güzel ilgileniyorlar bizimle... Yolda giderken bir arabaya binecek olduğum zaman hangi yere gideceğini bileceksin. Hastaneye gittiğin zaman hangi doktora gideceğini bileceksin. Bunları kendim başarmaya çalışıyorum, amacım bu." ifadelerini kullandı.

- "Buraya gelmekten çok memnunum"

Şehit Ali Gaffar Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Melda Bayraktar da kendisine ders veren üniversite öğrencilerini çok sevdiğini belirterek, "Hepsinin ayrı ayrı değeri kalbimde çok fazla. Buraya gelmekten çok memnunum. Onlarla ders işlemek benim için harika bir şey çünkü oyunla öğreniyorum bu benim için çok güzel." dedi.
Kaynak: AA