Ordu'da Köylü Çocuklar Sinemayla Tanıştı

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Toparlak: 'Birçok çocuk ilk defa sinema ile tanıştı. Dolayısıyla çocukların sinema mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Yeter ki onlar mutlu olsun. Biz her zaman onlar için hizmete hazırız'

Ordu'da Köylü Çocuklar Sinemayla Tanıştı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ile Ordu Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Sinema Etkinliği Günleri" kapsamında, köy çocukları sinemayla buluştu.

Perşembe ilçesindeki Kırlı İlk ve Ortaokulu bahçesine kurulan açık hava sinemasına köydeki yaşlı vatandaşlar da ilgi gösterirken, çocuklar ve yetişkinler, dev ekranda sinema izlemenin keyfini yaşadı.

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, kentin en ücra köylerindeki çocukların sinema ile buluştuğunu söyledi.

Etkinlik çerçevesinde 19 ilçeye bağlı 38 mahallede açık hava sineması kurulacağı bilgisini veren Toparlak, etkinlikten yetişkin insanların da faydalandığını ifade etti.

Özellikle çocukların, izledikleri filmlerden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Toparlak, "Belki birçok çocuk ilk defa sinema ile tanıştı. Dolayısıyla çocukların sinema mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Yeter ki onlar mutlu olsun. Biz her zaman onlar için hizmete hazırız." dedi.

- Öğrenciler etkinlikten memnun kaldı

Öğrencilerden Gülsüm Çakmak, verilen hizmetten çok mutlu olduğunu belirterek, "Çizmeli Kedi adlı filmi izledik. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Buse Keskin ise ilk defa sinema izlediğini belirterek, "Çok sinemaya gitmek istemiştim ama bir türlü imkan bulamamıştık. Şimdi sinema okulumuza geldi. Çok mutluyuz." diye konuştu.

Okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Seniha Şahin de, "Çocuklarımızın bir çoğu sinemaya gidemiyordu. Böyle bir etkinlik düzenlenmesi onlar için çok güzel oldu. Gözlerindeki ışığı görebiliyorsunuz. Dolayısıyla biz böyle bir etkinlik karşısında çok mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

Sinema günlerine katılan 85 yaşındaki Mevlüt İlgün ise sinemaya en son askerlik yaparken gittiğini ifade ederek, "Askerden sonra sinemaya gitmemiştim. Bizim adımıza da çok güzel oldu, çok yararlandık. Herkes memnun oldu. Böyle etkinlikler devamlı olmalı. 60-65 senedir sinemaya gitmiyorum. Herkese teşekkür ederiz." dedi.
Kaynak: AA