Miniklerden 'Fast Food'a Hayır' Mesajı

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş oldukları proje kapsamında Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu öğrencileri Sarıcakaya ilçesinde yetişen bitkileri yerinde inceleme fırsatını yakalayarak sağlıklı bir gelecek için fast food yerine doğal sağlıklı ürünlerin tüketilmesi gerektiği mesajını verdiler.

Miniklerden 'Fast Food'a Hayır' Mesajı
Program dahilinde ilk önce Sarıcakaya Belediye Başkan Vekili Ekrem Keskin’i ziyaret eden öğrenciler burada ilçede yetişen ürünler ve belediyenin yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgilendirildi. Keskin, Eskişehir’in Akdeniz’i olarak bilinen Sarıcakaya ilçesinin tarımsal alanda zengin topraklara sahip olduğunu belirterek, “Burası 200 rakımlı ve tamamen Antalya’ya has bir iklim yapısına sahip bir ilçedir. Ve bu nedenle birçok ürünü yetiştirebiliyorsunuz. Kuşkonmazın dan Zeytin yetiştiriciliğine kadar zengin ürün potansiyelimiz mevcuttur. Türkiye’nin sebze ihtiyacının neredeyse yarısı buradan karşılanmaktadır” dedi.

"Turizm alanında da öncülük yapacağız"

Belediyenin 2014-2018 yılları arasında yapmış olduğu proje ve çalışmalardan da bahseden Keskin, “Tarımsal alanda olduğu kadar turizm alanında da belediye olarak örnek gösterilen birçok projeyi faaliyete geçirdik. Bunlardan en önemlisi Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle ATV Safari Paintball Merkezini faaliyete geçirdik. ATV, kaya tırmanışı, mağaracılık, kampçılık gibi doğal ortamda insan sağlığına katkı sağlayan doğa sporları merkezi konumuna gelebilmek amacıyla yapılan çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Yine ‘Geçmişin İzi, Geleceğin Yüzü’ sloganı adı altında ilçe tarihimizi tekrar gün yüzüne çıkartılması amacıyla siz gelecek nesillere miras olarak bırakılması için Hacı Hasan Hüseyin Eldem Kent Müzesi projemizi tamamlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler de sağlıklı bir gelecek için fast food yerine doğal sağlıklı ürünlerin tüketilmesi gerektiği mesajını vererek program dahilinde inceleme gezisinde bulundu.
Kaynak: İHA