İstanbul'da Hırsızlık Operasyonu

Kent genelinde 16 hırsızlık olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı.

İstanbul'da Hırsızlık Operasyonu
İstanbul'da 16 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şüpheli tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 18 Ocak'ta Maltepe'deki bir kargo şirketinden Ayten B'ye ait içinde cep telefonu bulunan koliyi çalan şüphelileri yakalamak için güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Görüntüde tespit edilen şüphelilerin, Maltepe Gazi Paşa Caddesi üzerindeki bir kargo şirketine ait minibüse yüklenen, içinde cep telefonlarının bulunduğu iki kolinin daha çalınması olayına karıştıkları belirlendi.

Şüphelilerin kimliğini tespit eden ve 4 Mayıs'ta Esenyurt'taki lüks bir siteye operasyon düzenleyen ekipler, Barbaros A (42) ile Ülker Ç'yi (42) yakaladı.

Operasyonda, çalıntı otomobil, 3 sahte plaka, 5 kontak anahtarı, sinyal kesici, tabanca, 25 cep telefonu ile 2 tablet bilgisayar da ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin evden, iş yerinden ve otomobilden 16 ayrı hırsızlık olayına karıştığı belirlendi. Barbaros A. hakkında 3 yıl 4 ay, Ülker Ç. hakkında ise 5 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.
Kaynak: AA