Havza Halk Eğitim Merkezinden Yıl Sonu Sergisi

Havza Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde eğitim alan kursiyerler yıl sonu sergisi açtı.

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Akif Bilen ve davetliler katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bilen, açılış öncesi yaptığı konuşmada, yaygın eğitimin hayatın her alanını kapsadığına işaret etti.

Merkezde her yaştan insana yönelik kurslar açtıklarını belirten Bilen, "2016-2017 eğitim öğretim yılında toplamda açtığımız 251 kursta 3 bin 524 kursiyere eğitim verildi. Kurslarımıza katkı veren başta Havza kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.

Kaymakam Metin Yılmaz ise eğitimin beşikten mezara uzanan bir süreç olduğunu ifade ederek, "Dünya hızla gelişıyor. Bu gelişime ayak uydurmak durumundayız. Halk eğitim kursları küçük dokunuşlarla kıymetini bilenler için birçok zenginliği ve güzelliği içinde barındırmakta. Herkesi halk eğitimi merkezlerimize davet ediyorum." diye konuştu.

Halk oyunları, tekvando, defile ve koro gösterilerinin ardından okuma yazama kursunu tamamlayan kursiyerlere belgeleri Havza Kaymakamı Metin Yılmaz tarafından verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam tarafından usta öğreticilere çiçek takdiminin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası katılımcılar, sergiyi gezdi.

Kaynak: AA