Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi

Giresun Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce yıl sonu sergisi açıldı.

Sergide 2017-2018 öğretim yılı boyunca kursiyerlerin yaptığı eserler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, serginin açılışında yaptığı konuşmada, HEM Müdürlüklerinin 7'den 70'e tüm vatandaşlar için var olduğunu söyledi.

Vatandaşlar ilgi gösterdiği sürece hayatın her alanına dokunacak kursların açılacağını ifade eden Sarıfakıoğulları, il merkezinde 15 bin, il genelinde ise 58 binin üzerinde kursiyere ulaşıldığını aktardı.

Sarıfakıoğulları, okuma yazma kurslarına ayrı parantez açmak gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hedef kitlemizin yüzde 40'ının üzerine ulaştık. Birinci aşamada 7 bin 700'ün üzerinde vatandaşa ulaştık. Tabii bu çağda okuma yazma bilmemek büyük eksiklik. Bu projenin ilimizde yaygınlaştırılması konusunda büyük gayret sarf ettik. İkinci ve üçüncü aşamada hedef kitlemizi daha da büyütmeli ve tüm vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmeliyiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt de il genelinde mesleki, kültürel ve sanatsal olmak üzere 3 bin 215 kursun 2017 yılı eylül ayından itibaren açıldığını belirterek, 58 bin kursiyerle Türkiye genelinde iyi bir yere geldiklerini kaydetti.

HEM Müdürü Harun Karabürk de bu öğretim yılında düzenledikleri kurslar arasında istihdam garantili olanların önemli yer teşkil ettiğini belirterek, "Giyim sınıflarında düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin yüzde 62 oranında istihdamı gerçekleşti. Yine İŞKUR destekli kurslar yoluyla hizmet sektörü ve hazır giyim sektöründe önemli eğitim çalışmalarına imza atıldı." diye konuştu.

Kaynak: AA